Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: «Η τέλεια καταιγίδα»: Τα παιδιά δεν κάνουν εμβόλια ρουτίνας λόγω Covid – «έκρηξη» αποτρέψιμων ασθενειών
[Protagon]: «Η τέλεια καταιγίδα»: Τα παιδιά δεν κάνουν εμβόλια ρουτίνας λόγω Covid – «έκρηξη» αποτρέψιμων ασθενειών

[Protagon]: «Η τέλεια καταιγίδα»: Τα παιδιά δεν κάνουν εμβόλια ρουτίνας λόγω Covid – «έκρηξη» αποτρέψιμων ασθενειών

Χάσμα στην εμβολιαστική κάλυψη. με εκατομμύρια παιδιά ανεμβολίαστα, εκτεθειμένα σε μολυσματικά παθογόνα, «έκρηξη» αποτρέψιμων -υπό κανονικές συνθήκες- ασθενειών.

Είναι η περιγραφή της «τέλειας καταιγίδας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της UNICEF, που επέφερε -εκτός των άλλων- η πανδημία του κορονοϊού.

«Η πανδημία της Covid-19 οδήγησε σε μια μεγάλη οπισθοδρόμηση του παιδικού εμβολιασμού, οδηγώντας μας πάνω από μια δεκαετία πίσω», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Κέιτ O’Μπράιαν, διευθύντρια του τμήματος ανοσοποίησης και εμβολίων στον ΠΟΥ.

Εξαιτίας της πανδημίας, σχεδόν 23 εκατομμύρια παιδιά παρέλειψαν να κάνουν εμβολιασμούς ρουτίνας το 2020 – ο υψηλότερος αριθμός εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, τροφοδοτώντας ξεσπάσματα κρουσμάτων ιλαράς, πολιομυελίτιδας και άλλων αποτρέψιμων ασθενειών, προειδοποίησαν οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών.

Η ιλαρά, μια από τις πιο μεταδοτικές ασθένειες στον κόσμο, μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα για παιδιά κάτω των πέντε ετών, ειδικά σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας με αποδυναμωμένα συστήματα υγείας. Η πολιομυελίτιδα μπορεί να προκαλέσει παράλυση σε ένα παιδί για ολόκληρη τη ζωή του.

Το χάσμα στην παγκόσμια εμβολιαστική κάλυψη έχει δημιουργήσει μια «τέλεια καταιγίδα», αφήνοντας περισσότερα παιδιά ευάλωτα σε μολυσματικά παθογόνα, καθώς πολλές χώρες χαλαρώνουν τους περιορισμούς που είχαν τεθεί για την καταπολέμηση της Covid-19, ανέφεραν ο ΠΟΥ και η UNICEF σε μια ετήσια έκθεση τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!