Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Τελευταίο χαρτί του CDU ο «κόκκινος» κίνδυνος και η… ελληνική κρίση
[Protagon]: Τελευταίο χαρτί του CDU ο «κόκκινος» κίνδυνος και η… ελληνική κρίση

[Protagon]: Τελευταίο χαρτί του CDU ο «κόκκινος» κίνδυνος και η… ελληνική κρίση

Η συντηρητική παράταξη της Γερμανίας εξακολουθεί να τρεκλίζει στις δημοσκοπήσεις, πίσω από το SPD του Ολαφ Σολτς, και καθώς η 26η Σεπτεμβρίου, η μέρα που οι γερμανοί ψηφοφόροι θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τα νέα μέλη της Μπούντεσταγκ, πλησιάζει απειλητικά, οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές του CDU/CSU αποφάσισαν να επιστρατεύσουν στη μάχη τους για την εξουσία το παλιό φόβητρο του «κόκκινου» υποψήφιου και του «μυστικού συμμάχου» των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης που εποφθαλμιούν τα χρήματα των γερμανών φορολογούμενων, εξηγεί σε άρθρο της η Τόνια Μαστρομπουόνι.

Η ανταποκρίτρια της La Repubblica στο Βερολίνο αναφέρει σχετικά πως ο Λούκας Γκούτενμπεργκ, υποδιευθυντής του παραρτήματος του Institut Jacques Delors στο Βερολίνο αναγκάστηκε να αναφέρει δημοσίως (στο Twitter) πως είναι «κρίμα που το CDU δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό, κατά το τελευταίο μίλι της προεκλογικής εκστρατείας, να μην ενεργοποιήσει αντιευρωπαϊκά αντανακλαστικά για να κερδίσει δύο ψήφους παραπάνω».

Εως σήμερα το CDU/CSU επιδίωκε να πάρει το προβάδισμα, έστω και καθυστερημένα, επισημαίνοντας κυρίως τον κίνδυνο να σχηματιστεί στη Γερμανία μία «κόκκινη κυβέρνηση» συμμαχίας μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και της Αριστεράς (Die Linke). Ωστόσο οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν πως η συγκεκριμένη τακτική δεν λειτουργεί. Οι γερμανοί πολίτες είτε δεν πιστεύουν πως θα σχηματιστεί μία τέτοια κυβέρνηση είτε δεν ανησυχούν ιδιαίτερα όσον αφορά το ενδεχόμενο να σχηματιστεί μία υπέρ το δέον προοδευτική κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!