Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Τατάρ: Η μαριονέτα του Ερντογάν «κάνει μάθημα» (σε όλους) για την επίλυση του Κυπριακού
[Protagon]: Τατάρ: Η μαριονέτα του Ερντογάν «κάνει μάθημα» (σε όλους) για την επίλυση του Κυπριακού

[Protagon]: Τατάρ: Η μαριονέτα του Ερντογάν «κάνει μάθημα» (σε όλους) για την επίλυση του Κυπριακού

Ο Ερντογάν τα κατάφερε, επιβάλλοντας τελικά ως νέο «πρόεδρο» των Τουρκοκυπρίων (και των τούρκων εποίκων) τον «εκλεκτό» του, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος αμέσως έσπευσε να θέσει το πλαίσιο επιστροφής στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού.

«Tείνω χείρα ειρήνης, χείρα φιλίας προς τον ελληνοκυπριακό λαό. Είμαι έτοιμος να καθίσω στο τραπέζι και να οδηγήσω σε αποτέλεσμα το Κυπριακό στη βάση των πραγματικοτήτων. Πιστεύω ότι η κατάληξη του Κυπριακού σε αποτέλεσμα θα εξασφαλίσει μεγάλο όφελος στην περιοχή μας, θα καταστεί παράδειγμα για τη διεθνή κοινότητα και θα είναι ωφέλιμο για τους δύο λαούς και τα δύο κράτη. Πιστεύω ειλικρινά ότι μαζί με την κατάληξη του Κυπριακού σε αποτέλεσμα, θα αναπτυχθούν οι σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας», δήλωσε αρχικά ο νέος επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ.

«Δεν θα είναι δύσκολο να καθίσουμε στο τραπέζι και να φτάσουμε σε μια συμφωνία, αν οι Ελληνοκύπριοι και Ελλαδίτες φίλοι μας διαβάσουν σωστά τις στρατηγικές, οικονομικές και κοινωνικές ισορροπίες, λαμβάνοντας υπόψη το μέλλον.

»Αν δεν το κάνουν αυτό και συνεχίσουν την αδιάλλακτη στάση τους, να ξέρουν ότι δεν θα παραιτηθούμε των δικαιωμάτων μας. Θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα και θα προστατεύσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα του λαού μας», διεμήνυσε ο Τατάρ, που θέλησε στη συνέχεια να κουνήσει το δάχτυλο, τόσο στον ΟΗΕ όσο και στην ΕΕ, που με αφορμή την πρόκληση των Τούρκων στα Βαρώσια ζήτησαν τον σεβασμό των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών:

«Να είστε δίκαιοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!