Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ταϊλάνδη: Στην κούρσα για τους τουρίστες το Πουκέτ εμβολιάζεται πρώτο
[Protagon]: Ταϊλάνδη: Στην κούρσα για τους τουρίστες το Πουκέτ εμβολιάζεται πρώτο

[Protagon]: Ταϊλάνδη: Στην κούρσα για τους τουρίστες το Πουκέτ εμβολιάζεται πρώτο

Ο πληθυσμός του Πουκέτ θα εμβολιαστεί δύο μήνες πριν τους υπόλοιπους κατοίκους της Ταϊλάνδης για να υποδεχθεί τους τουρίστες.

Στην Ταϊλάνδη, ο τομέας του τουρισμού έχει προτεραιότητα στην εκστρατεία του εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Το νησί Πουκέτ έχει ως στόχο τον εμβολιασμό τουλάχιστον 460.000 ανθρώπων, που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του, καθώς προετοιμάζεται για την 1η Ιουλίου, όταν οι εισερχόμενοι εμβολιασμένοι τουρίστες από το εξωτερικό δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα.

Το Πουκέτ διαθέτει το δικό του διεθνές αεροδρόμιο και οι τουρίστες θα μπορούν να κινούνται στο νησί ελεύθερα, χωρίς να θέτουν κίνδυνο διάδοσης του κορονοϊού στον υπόλοιπο πληθυσμό της Ταϊλάνδης.

«Αν μπορέσουμε να έχουμε ανοσία για ποσοστό 70%-80% του πληθυσμού στο νησί, θα μπορούμε να υποδεχτούμε ξένους τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη για καραντίνα», δήλωσε ο αντικυβερνήτης του νησιού Πιγιαπόνγκ Τσουγόνγκ.

Καθώς οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, τα μέλη της κυβέρνησης, αλλά και οι ηλικιωμένοι, είναι αυτοί που θα εμβολιαστούν πρώτοι, η απόφαση της χώρας να δώσει προτεραιότητα εμβολιασμού στο Πουκέτ έναντι άλλων περιοχών, υπογραμμίζει τον κεντρικό ρόλο που έχει ο τουρισμός στην οικονομία της Ταϊλάνδης.

Οι δαπάνες των ξένων τουριστών αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 11%-12% επί του ΑΕΠ πριν από την COVID-19, ενώ το τουριστικός τομέας της Ταϊλάνδης δέχθηκε καταστροφικό πλήγμα από την πανδημία, με την απώλεια 1,45 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας από την προηγούμενη χρονιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!