Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Στρατηγός Φλώρος για το πρώτο Rafale: «Eτσι εκκινούν ενίοτε οι καταιγίδες… Με “Ριπές” Ανέμου»
[Protagon]: Στρατηγός Φλώρος για το πρώτο Rafale: «Eτσι εκκινούν ενίοτε οι καταιγίδες… Με “Ριπές” Ανέμου»

[Protagon]: Στρατηγός Φλώρος για το πρώτο Rafale: «Eτσι εκκινούν ενίοτε οι καταιγίδες… Με “Ριπές” Ανέμου»

Την ανυπονησία του για την παράδοση του πρώτου Rafale της Πολεμικής μας Αεροπορίας μοιράστηκε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, με ανάρτησή του στο Twitter από το Μερινιάκ, το αρχηγείο της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault, λίγο έξω από το Μπορντό, όπου θα γίνει η τελετή παράδοσης του νέου μαχητικού με το εθνόσημο στα φτερά του (κάτω η φωτογραφία του).

«Ετσι εκκινούν ενίοτε οι καταιγίδες… Με “Ριπές” Ανέμου», είναι το μήνυμα που θέλησε να στείλει προς πάσα κατεύθυνση ο στρατηγός Φλώρος και με το hashtag #Rafale_En_Route (τα Rafale καθ’ οδόν) ανακοίνωσε την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την ένταξη των πρώτων έξι Rafale στο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας, περί τα τέλη Ιανουαρίου του 2022.

Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης για την προμήθεια των 12+6 Rafale (12 μεταχειρισμένα και έξι καινούρια) θα παραδίδεται ένα κάθε μήνα. Τα πρώτα έξι, με τα ελληνικά χρώματα στα φτερά τους, θα προσγειωθούν στην 332 Μοίρα στη βάση της Τανάγρας, στις αρχές του επόμενου έτους, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των χειριστών και των τεχνικών το προηγούμενο διάστημα στο Μερινιάκ.

Ηδη η εκπαίδευση των πρώτων τεσσάρων πιλότων έχει προχωρήσει (βρίσκονται εδώ και έξι μήνες στη Γαλλία) και ακολουθεί η δεύτερη ομάδα που θα ξεκινήσει αυτές τις ημέρες τη διαδικασία εξοικείωσής της με το νέο απόκτημα της Πολεμικής Αεροπορίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!