Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Στρατηγική επόμενης μέρας στο Μαξίμου για να ανακόψουν τη φθορά
[Protagon]: Στρατηγική επόμενης μέρας στο Μαξίμου για να ανακόψουν τη φθορά

[Protagon]: Στρατηγική επόμενης μέρας στο Μαξίμου για να ανακόψουν τη φθορά

Σε πρώτη ανάγνωση, η δημοσκόπηση της Alco που παρουσίασε την Παρασκευή το Open , δεν μας κάνει σοφότερους. Η ΝΔ συνεχίζει να απολαμβάνει έναν εντυπωσιακά μεγάλο δημοσκοπικό προβάδισμα, μολονότι έχουν περάσει 19 εξαιρετικά δύσκολοι μήνες στην εξουσία, στους οποίους η κυβέρνηση βρέθηκε εν μια νυκτί σε ένα εχθρικό γεωπολιτικό περιβάλλον, έχοντας να αντιμετωπίσει την «τέλεια καταιγίδα» τριών κρίσεων: πανδημία της Covid-19, οικονομική ύφεση και τουρκική προκλητικότητα.

Η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στο 14,5% είναι σε κάθε περίπτωση εντυπωσιακή. Όπως επίσης εντυπωσιακό είναι το 38% που εκτιμάται στην πρόθεση ψήφου: η εκλογική επιρροή της κυβερνητικής παράταξης είναι πολύ κοντά στην εκλογική της επίδοση το 2019. Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να είναι καθηλωμένος: το 23,5% είναι χαμηλότερο από την έρευνα της ίδιας εταιρείας τον Ιανουάριο, γεγονός που σημαίνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν εισπράττει την αναπόφευκτη φθορά της κυβέρνησης (που έχασε μία μονάδα σε έναν μήνα).

Όμως υπάρχει και δεύτερη ανάγνωση. Η κυβερνητική φθορά, μπορεί να είναι μικρή και να μην την εκμεταλλεύεται προς το παρόν ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή. Δεν είναι τυχαίος ο τίτλος του ρεπορτάζ της Ελένης Ευαγγελοδήμου στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Αγωνία για να συγκρατηθεί η φθορά». Υπάρχει δηλαδή αναγνώριση ενός πολιτικού προβλήματος, το οποίο οδηγεί και τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο προσεχές διάστημα, καθώς όσο θα προχωρούν οι εμβολιασμοί θα αλλάζει και το σκηνικό και οι πολίτες θα αναμένουν να δουν απτά αποτελέσματα σε τομείς όπως η ανεργία, η καθημερινότητα, η οικονομία.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που δεν μπορεί παρά να προβληματίζει το πρωθυπουργικό επιτελείο είναι η πτώση της δημοτικότητας του κ. Μητσοτάκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!