Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Στον «πάγο» η τρίτη δόση εμβολίου στους άνω των 60 ετών
[Protagon]: Στον «πάγο» η τρίτη δόση εμβολίου στους άνω των 60 ετών

[Protagon]: Στον «πάγο» η τρίτη δόση εμβολίου στους άνω των 60 ετών

Πιθανότατα μεταθέτει για αργότερα μέσα στο έτος την εφαρμογή της απόφασής της για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών (εδώ ). Σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon, οι επιστήμονες, στη συνεδρίαση που έκαναν την Τρίτη, αποφάσισαν για λόγους προτεραιότητας και επάρκειας εμβολίων, αλλά και έλλειψης επιστημονικών δεδομένων, να μην εφαρμοστεί, τουλάχιστον από τις αρχές Οκτωβρίου.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, όπως συζητήθηκε στη σύσκεψη της Τρίτης, σημαντική για την εφαρμογή του μέτρου θα είναι η άδεια χορήγησης της τρίτης δόσης από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΑ), ενώ εκφράστηκαν ανησυχίες και για την επάρκεια εμβολίων στις μικρότερες ηλικίες, από τη στιγμή που ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού στους άνω των 60 ετών.

Την ίδια στιγμή, και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην επιτροπή συζητήθηκαν όλα τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα και όπως αναφέρθηκε, προκύπτει από τουλάχιστον τρεις μελέτες που έγιναν στις ΗΠΑ, ότι η ανοσία με τα υπάρχοντα εμβόλια για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα, ενδέχεται να είναι ισχυρή ακόμη και 12 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Ωστόσο, αυτές οι μελέτες δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί σε κάποια επιστημονική επιθεώρηση υψηλού κύρους για να επιβεβαιωθεί η εγκυρότητά τους, και έτσι, αποφάσισαν να τηρήσουν στάση αναμονής από τη μία, αλλά επιχειρησιακή ετοιμότητα από την άλλη, σε περίπτωση που προκύψει άμεση ανάγκη για μαζική χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!