Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Στον ΟΗΕ από τον Ελπιδοφόρο η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί
[Protagon]: Στον ΟΗΕ από τον Ελπιδοφόρο η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

[Protagon]: Στον ΟΗΕ από τον Ελπιδοφόρο η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Με επιστολή του προς τους ειδικούς εισηγητές του ΟΗΕ για θέματα πολιτιστικών, μειονοτικών δικαιωμάτων και θρησκευτικών ελευθερίων, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος καταγγέλλει τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας -μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO- από το καθεστώς Ερντογάν σε τζαμί.

Ζητεί μάλιστα ο κ. Ελπιδοφόρος να καταστεί υπόλογη η Τουρκία για στοχευμένη διαγραφή της ορθόδοξης χριστιανικής κληρονομιάς.

Η επιστολή του αρχιεπισκόπου Αμερικής συνοδεύεται από τις υπογραφές μη κυβερνητικών και διαθρησκευτικών οργανώσεων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και εμπειρογνωμόνων που εργάζονται για την προστασία της πολιτιστικής ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής ελευθερίας.

«Η εκ μέρους της Τουρκίας μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί μία ακραία κατάχρηση της ορθόδοξης πολιτιστικής κληρονομιάς και των ζωντανών χριστιανικών κοινοτήτων στην Τουρκία. Η διαχείριση, αλλά και η μετατροπή του καθεστώτος των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO προκαλεί την ανησυχία της διεθνούς κοινότητας στο σύνολό της», τόνισε στη σχετική δήλωσή του ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!