Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Στον γερμανικό στρατό σκέφτονται «θηλυκούς» βαθμούς – Αλλά οι ίδιες οι γυναίκες αντιδρούν
[Protagon]: Στον γερμανικό στρατό σκέφτονται «θηλυκούς» βαθμούς – Αλλά οι ίδιες οι γυναίκες αντιδρούν

[Protagon]: Στον γερμανικό στρατό σκέφτονται «θηλυκούς» βαθμούς – Αλλά οι ίδιες οι γυναίκες αντιδρούν

Η Γερμανία εξετάζει σχέδια για την εισαγωγή νέων, ειδικών… frau-friendly βαθμών για γυναίκες που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις της.

Ετσι, στο μέλλον, μια γυναίκα ναυτικός δόκιμος θα μπορεί να ονομάζεται «Bootsfrau», ενώ μια γυναίκα στρατηγός θα γίνει «Majorin».

Η αλλαγή προτάθηκε από τους συμβούλους της υπουργού Αμυνας, Ανεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπάουερ, ωστόσο έχει να αντιμετωπίσει τη (σθεναρή) αντίθεση των γυναικών που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες ισχυρίζονται ότι το μέτρο θα εισάγει «περιττές διακρίσεις μεταξύ των δύο φύλων».

Μέχρι τώρα, οι στρατιωτικοί βαθμοί υπήρχαν παραδοσιακά μόνο με την… αρσενική τους μορφή και γραμματική κατάληξη.

Οσες γυναίκες υπηρετούν στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις αποκαλούνται σήμερα «Frau» ακολουθούμενες από τον βαθμό τους, ήτοι «Frau Major» (κυρία Στρατηγός), για παράδειγμα.

Και όπως τονίζουν τα γερμανικά ΜΜΕ, οι αντιστάσεις απέναντι στο νέα ειωθότα έρχονται από τις ίδιες τις γυναίκες που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις.

Με σύνθημα «Οι διακρίσεις των φύλων δεν έχουν καμία σχέση με τη γυναικεία χειραφέτηση», γυναίκες στρατιώτες στα κοινωνικά μέσα διατρανώνουν καθημερινά την αντίθεσή τους στο σχέδιο.

«Η στρατιωτική στολή δεν γνωρίζει χρώμα ή φύλο, όλοι είναι ίδιοι, όλοι είναι σύντροφοι», γράφει μια στρατιώτης ονόματι Βίντκε Χόνικε.

«Ο γερμανικός στρατός ευδοκιμεί επειδή τα στρατεύματα ζουν με συντροφικότητα και ενότητα. Για μένα, η ισότητα δεν αφορά στρατιωτικούς βαθμούς, αλλά ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις», σημειώνει στη συνέχεια η ίδια.

Το πλάνο δέχτηκε επίσης πυρά από πολιτικούς που θεωρούν ότι «αποσπούν την προσοχή του κοινού» σε μια εποχή κατά την οποία οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις δεν χρηματοδοτούνται αρκετά και υποφέρουν από την έλλειψη εξοπλισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!