Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Στο Βελιγράδι για την πρώτη τριμερή Ελλάδας – Σερβίας – Κύπρου ο Νίκος Δένδιας
[Protagon]: Στο Βελιγράδι για την πρώτη τριμερή Ελλάδας – Σερβίας – Κύπρου ο Νίκος Δένδιας

[Protagon]: Στο Βελιγράδι για την πρώτη τριμερή Ελλάδας – Σερβίας – Κύπρου ο Νίκος Δένδιας

Συνάντηση με τον σέρβο ομόλογό του, Νίκολα Σελάκοβιτς έχει σήμερα στο Βελιγράδι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και αμέσως μετά θα συμμετάσχει στην πρώτη τριμερή συνάντηση Ελλάδος – Σερβίας – Κύπρου, σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

Κατά την παραμονή του στο Βελιγράδι, ο κ. Δένδιας θα γίνει επίσης δεκτός, διαδοχικά, από τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς τον πρόεδρο της Βουλής, Ίβιτσα Ντάτσιτς και τον πατριάρχη Πορφύριο Α’.

Στο επίκεντρο των διμερών επαφών αναμένεται να βρεθεί η στενή συνεργασία Ελλάδας-Σερβίας, σε εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης που υπεγράφη στο πλαίσιο του 3ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, το οποίο έλαβε χώρα στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2019. Θα εξεταστούν επίσης η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, καθώς και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιφέρεια των Δυτικών Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Στην τριμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Σερβίας αναμένεται να εξεταστούν οι προοπτικές ενίσχυσης της πολυμερούς συνεργασίας με έμφαση σε διάφορους τομείς, όπως είναι οι μεταφορές και η ενέργεια.

Τον υπουργό Εξωτερικών συνοδεύουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης.

Την Τρίτη ο Νίκος Δένδιας θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό στο ιδιαίτερης σημασίας ταξίδι του στη Λιβύη όπου θα έχει τις πρώτες επαφές με την ηγεσία της μεταβατικής κυβέρνησης υπό τον Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!