Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Στο σφυρί πολύτιμα έργα Τέχνης λόγω διαζυγίου μετά από 57 χρόνια
[Protagon]: Στο σφυρί πολύτιμα έργα Τέχνης λόγω διαζυγίου μετά από 57 χρόνια

[Protagon]: Στο σφυρί πολύτιμα έργα Τέχνης λόγω διαζυγίου μετά από 57 χρόνια

Παρά τα 57 χρόνια γάμου τους δεν κατόρθωσαν να μείνουν μαζί μέχρι το τέλος του βίου. Οι νεοϋορκέζοι Κροίσοι Χάρι και Λίντα ΜακΚλόου, ο μεγαλομεσίτης και η σύμβουλος του Μουσείου Γκούγκεγχαϊμ, διάλεξαν στα γεράματά τους να βαδίσουν χωριστά, έτσι την άγουσα για το δημοπρατήριο παίρνουν και τα «παιδιά» τους, τα θεωρούμενα εξαιρετικά κομμάτια τέχνης, οι πίνακες και τα γλυπτά που οι ΜακΚλόου συγκέντρωσαν στο διάβα του χρόνου σαν φιλότεχνοι.

Η συλλογή που εκποιείται απαρτίζεται από έργα Τζακομέτι, Πικάσο, Γουόρχολ, Ρίχτερ και άλλων κορυφαίων εκπροσώπων της μοντέρνας Τέχνης. Για την εξέλιξη αυτή, τα χέρια τρίβει από ευχαρίστηση ο βρετανικός οίκος δημοπρασιών Sotheby’s, ο οποίος επικράτησε του οίκου Christie’s στον σχετικό διαγκωνισμό. Εκτιμάται ότι η αξία των δημοπρασιών που θα γίνουν θα αποτελέσει και πυξίδα όσον αφορά τον γενικότερο προσανατολισμό του κλάδου έπειτα από την πανδημία του κορονοϊού. Θα είναι, δηλαδή, και ένα γερό τεστ για τα καλλιτεχνίζοντα πολύ παχιά πορτοφόλια.

Η νομική διαδικασία απαλλαγής του Χάρι από τη Λίντα –και τούμπαλιν– υπήρξε χρονοβόρα και δαπανηρή, όμως είναι τυχεροί, αφού τη ζημιά τους θα την πληρώσει η (τα πάντα υπομένουσα) Τέχνη. Ο Sotheby’s ανακοίνωσε τα καθέκαστα τις προάλλες, χαρακτηρίζοντας την υπό εκποίηση συλλογή «ιστορική». Τα 65 κομμάτια θα βγουν στο σφυρί σε δύο δόσεις, τον Νοέμβριο και τον Μάιο του 2022, και αναμένεται να πιάσουν περί τα 600 εκατ. δολάρια.

Η Corriere della Sera είχε τη λεπτότητα να γράψει ότι για το πρώην ζευγάρι των Κροίσων η ζημία είναι και συναισθηματική, και δη «ανυπολόγιστη».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!