Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Στο σφυρί η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή μυθιστορημάτων του Τζέιμς Μποντ
[Protagon]: Στο σφυρί η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή μυθιστορημάτων του Τζέιμς Μποντ

[Protagon]: Στο σφυρί η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή μυθιστορημάτων του Τζέιμς Μποντ

Μία από τις μεγάλες ιδιωτικές συλλογές βιβλίων του Τζέιμς Μποντ σε όλο τον κόσμο, που ταυτόχρονα καταγράφει τις σαδομαζοχιστικές τάσεις του συγγραφέα του «007», Ιαν Φλέμινγκ, τίθεται σε δημοπρασία στο Λονδίνο.

Ο ανώνυμος συλλέκτης θέτει προς πώληση μια σειρά από τις γραπτές πρώτες εκδόσεις των περιπετειών του Μποντ, συμπεριλαμβανομένου ενός αντιγράφου των «Ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν» που δόθηκε από τον Φλέμινγκ στον Τσόρτσιλ με την αφιέρωση «…από τον οποίο έκλεψα κάποια λόγια».

Υπάρχει επίσης η πρώτη έκδοση του «Τα Διαμάντια είναι παντοτινά» που είναι αφιερωμένη στον Μπίφι Ντάντερντεϊλ, έναν πραγματικό βρετανό κατάσκοπο, που θεωρείται ότι επηρέασε τον Φλέμινγκ στη δημιουργία του χαρακτήρα του Μποντ.

Στο συγκεκριμένο αντίγραφο, το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να πιάσει πάνω από 22.000 ευρώ, η αφιέρωση αναγράφει: «σε μία από τις πιο ρομαντικές φιγούρες της (βρετανικής υπηρεσίας κατασκοπείας) MI5».

Μια άλλη έκδοση του «Από τη Ρωσία με αγάπη» είναι αφιερωμένη στη σύζυγο του Φλέμινγκ, Αν, και εκτιμάται κάπου μεταξύ 27.000 και 37.000 ευρώ.

Η αφιέρωση αναφέρεται στην τάση του ζευγαριού… στον σαδομαζοχισμό την ώρα των ερωτικών τους περιπτύξεων: «Για την Άννι, με αγάπη και μαστιγώματα, Ίαν».

Συνολικά, ο ανώνυμος ιδιοκτήτης βγάζει στο σφυρί στη δημοπρασία των Sotheby’s στο Λονδίνο.

Από την 6η Νοεμβρίου, τα διάσημα ρολόγια του Μποντ, αφίσες από τη σειρά ταινιών, καθώς και μια Aston Martin DB5, θα εκτίθενται στον οίκο δημοπρασιών προκειμένου να συμπέσουν με την σειρά των διαδικτυακών δημοπρασιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!