Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Στο πολυδύναμο κέντρο αστέγων του Δήμου Αθηναίων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
[Protagon]: Στο πολυδύναμο κέντρο αστέγων του Δήμου Αθηναίων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

[Protagon]: Στο πολυδύναμο κέντρο αστέγων του Δήμου Αθηναίων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στη νέα δομή για αστέγους στην Αθήνα, η οποία άρχισε να λειτουργεί πριν από ένα μήνα εν μέσω μάλιστα της πανδημίας, βρέθηκε την Τετάρτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την Πρόεδρο υποδέχτηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος της ξενάγησε στη δομή και την ενημέρωσε για τη λειτουργία της.

Πρόκειται για κτίριο που ανακαινίστηκε και διατίθεται αποκλειστικά για την περίθαλψη και τη φροντίδα ανθρώπων που είναι άστεγοι.

Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι επισκέφτηκε τη δομή για να υπογραμμίσει «πόσο σημαντική είναι για τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν σπίτι να μείνουν, η δημιουργία αυτού του πολυδύναμου Κέντρου από τον Δήμο της Αθήνας».

Η Πρόεδρος είπε ακόμη ότι η πανδημία κατέστησε πιο επειγουσα την ανάγκη της μέριμνας για τους πλέον ευάλωτους ανάμεσά μας.

«Είναι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, πολλοί έχουν προβλήματα υγείας, αρκετοί είναι ηλικιωμένοι. Οφείλουμε να τους θωρακίσουμε ενάντια στην ασθένεια, να τους περιβάλλουμε με τη φροντίδα μας, με δυο λόγια, να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας», είπε ενώ χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Δήμου και εξέφρασε την ευχή να υπάρξουν και άλλες δομές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!