Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Στο «κόκκινο» η Βόρεια Ελλάδα – νέα μέτρα και στην Αθήνα – στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ
[Protagon]: Στο «κόκκινο» η Βόρεια Ελλάδα – νέα μέτρα και στην Αθήνα – στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

[Protagon]: Στο «κόκκινο» η Βόρεια Ελλάδα – νέα μέτρα και στην Αθήνα – στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Η ανακοίνωση την Τετάρτη 1.547 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού προκάλεσε αναστάτωση —κυρίως όμως προκάλεσε αναστάτωση για την κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη κατέγραψε 384 νέα περιστατικά μολύνσεων , ενώ 158 (!) ανακοινώθηκαν στις Σέρρες.

Χαρακτηριστικό της ανησυχίας για το τι συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη (που με πληθυσμό το ένα τέταρτο της Αττικής έχει περίπου ίδια κρούσματα), είναι το γεγονός ότι μεταβαίνει εσπευσμένα στην πόλη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Πολλοί πλέον προεξοφλούν ότι η Θεσσαλονίκη θα περάσει στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) στον χάρτη επιδημιολογικής ασφάλειας, καθώς οι σχετικές εισηγήσεις και τα δεδομένα δείχνουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αναμένεται εξάλλου να προτείνει νέα περιοριστικά μέτρα στην κυβέρνηση με έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα — και ενώ από τα ξημερώματα της Πέμπτης, Σέρρες και Ιωάννινα εισέρχονται στο επίπεδο «4» (κόκκινο χρώμα) του επιδημιολογικού χάρτη, και τίθενται σε καθεστώς lockdown, με μέτρα ανάλογα αυτών που ισχύουν ήδη σε Κοζάνη και Καστοριά.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα τοπικά μέτρα δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα καθώς επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ νομών. Έτσι, οι περιοχές με βαρύ ιικό φορτίο που βρίσκονται όμως ακόμα στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης), «μεταδίδουν» την επιδημία σε άλλους νομούς που αλλάζουν ταχύτατα και επί τα χείρω, επιδημιολογική κατάσταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!