Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Στο αρχείο η έρευνα για τον Λεωνίδα Αντωνακόπουλο
[Protagon]: Στο αρχείο η έρευνα για τον Λεωνίδα Αντωνακόπουλο

[Protagon]: Στο αρχείο η έρευνα για τον Λεωνίδα Αντωνακόπουλο

Στο αρχείο τέθηκε η διοικητική έρευνα σε βάρος του πρώην επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Λεωνίδα Αντωνακόπουλου και δύο ακόμη υπαλλήλων που είχε ξεκινήσει το καλοκαίρι το 2018.

Ο κ. Αντωνακόπουλος και ακόμα δύο στενοί συνεργάτες του, υπάλληλοι του γραφείου του ΕΚ, είχαν βρεθεί στο επίκεντρο έρευνας των ελεγκτικών μηχανισμών της ΕΕ και είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ως ύποπτοι για οικονομικές – διοικητικές παρατυπίες.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου Μαρτζορι βαν ντε Μπρίκ (Marjory van den Broeke) είχε κάνει τότε λόγο για «σοβαρές υπόνοιες για ύποπτες οικονομικές συνδιαλλαγές των συγκεκριμένων ατόμων», παραπέμποντας σε προκαταρκτική εξέταση της ΟLAF, της ευρωπαϊκής υπηρεσίας καταπολέμησης της απάτης, για την υπόθεση, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα «ότι θα χρειαστεί περαιτέρω ενδελεχής έρευνα».

Ο ίδιος ο κ. Αντωνακόπουλος είχε εξαρχής δηλώσει πως δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στη διαχείριση των κονδυλίων και των «φακέλων» του γραφείου, χαρακτηρίζοντας «περίεργο» και «ανήθικο» το γεγονός ότι στοχοποιήθηκε μόλις τρεις μήνες πριν από τη συνταξιοδότησή του.

Το χρονικό της υπόθεσης άρχισε να εκτυλίσσεται τον Ιούνιο του 2018 όταν, όπως προέκυψε αργότερα, ο γενικός γραμματέας του Ευρωκοινοβουλίου Κλάους Βέλε ενημερώθηκε ότι το γραφείο της Αθήνας βρίσκεται στο στόχαστρο ελεγκτικών μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο γερμανός αξιωματούχος κράτησε μυστική την έρευνα και δεν ενημέρωσε τους έλληνες υπαλλήλους παρά τρεις μήνες αργότερα. Το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου αρχικά επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Αντωνακόπουλο και τους συνεργάτες του, ανακοινώνοντάς τους ότι στο εξής τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ το επόμενο πρωί, 27 Σεπτεμβρίου, τα τρία στελέχη του γραφείου ενημερώθηκαν και γραπτά για τις εξελίξεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!