Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Στο Αρχείο από την Εισαγγελία οι καταγγελίες για το Αρσάκειο
[Protagon]: Στο Αρχείο από την Εισαγγελία οι καταγγελίες για το Αρσάκειο

[Protagon]: Στο Αρχείο από την Εισαγγελία οι καταγγελίες για το Αρσάκειο

Στο αρχείο τέθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οι καταγγελίες, με τη γνωστή επιστολή (εδώ ) 285 αποφοίτων του Αρσακείου Ψυχικού, αναφορικά με τις καταγγελίες σεξουαλικής -και όχι μόνο- βίας, με εμπλεκόμενο τον προφυλακισθέντα σκηνοθέτη-ηθοποιό (με την ιδιότητα του εξωτερικού συνεργάτη του σχολείου) Δημήτρη Λιγνάδη.

Η επιστολή των 285 απευθυνόταν στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία που διοικεί τα Αρσάκεια Σχολεία.

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, ως πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, αντέδρασε άμεσα υποβάλλοντας αίτημα στην Εισαγγελία να κληθούν ένας προς έναν οι υπογράφοντες, προκειμένου να δώσουν στοιχεία για όσα ανέφεραν και να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες.

«Αυθημερόν στον Εισαγγελέα», είχε δηλώσει ο κ. Μπαμπινιώτης, πριν συγκαλέσει το διοικητικό συμβούλιο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας με μοναδικό αντικείμενο την υποβολή του αιτήματος στην Εισαγγελία, η οποία με τη σειρά της διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης (εδώ ).

  • Διαβάστε επίσης: Μπαμπινιώτης για Λιγνάδη: Συκοφαντίες με Πολάκη και Κουρουτό στο γενικό πρόσταγμα

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το δ.σ. της Φιλεκπαιδευτικής μετά την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για απόφαση που «δικαιώνει το διαχρονικό έργο και την ιστορική παρουσία και δραστηριότητα του συνόλου των Αρσακείων Σχολείων».

Οπως επισημαίνεται, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δέχτηκε ότι η πρωτοβουλία σύνταξης της σχετικής επιστολής από κάποιους αποφοίτους εξηγείται από την κοινωνική συγκυρία και στόχευε στη γενικότερη ανάδειξη σχετικών προβλημάτων εντός των εκπαιδευτικών κοινοτήτων «και όχι στην καταγγελία επιμέρους αξιοποίνων πράξεων».

Οσο για τους καταγγέλλοντες, τονίζεται ότι πλέον «η ανοχή τελείωσε». «Δεν έχουν πλέον τη δικαιολογία να επικαλούνται ‘υποψίες’ ή ‘ειλικρινές ενδιαφέρον’ προκειμένου να συκοφαντούν εκ του ασφαλούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!