Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο προσέφυγε ο Κουφοντίνας για τη μεταγωγή του στον Δομοκό
[Protagon]: Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο προσέφυγε ο Κουφοντίνας για τη μεταγωγή του στον Δομοκό

[Protagon]: Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο προσέφυγε ο Κουφοντίνας για τη μεταγωγή του στον Δομοκό

Ο αρχιεκτελεστής της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας προσέφυγε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο με αίτημα να επιλυθεί το ζήτημα που ανέκυψε από τις αποφάσεις που εκδόθηκαν από το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναφορικά με το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Ο Κουφοντίνας καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για 11 δολοφονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών.

Η αίτηση, η οποία υπογράφεται από τον ίδιο και ορίζει συνηγόρους υπεράσπισής του την Ιωάννα Κούρτοβικ και τον Δημήτρη Σαραφιανό, υποστηρίζει ότι η άρνηση τόσο της ποινικής όσο και της διοικητικής Δικαιοσύνης να εκδώσουν απόφαση επί της ουσίας του αιτήματός του για το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού συνιστά αρνησιδικία.

Όπως υποστηρίζει, παραβιάζονται τα άρθρα 20 του Συντάγματος (παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και δικαίωμα προηγούμενης ακροάσεως) και 25 (αρχή του κράτους δικαίου), όπως επίσης παραβιάζονται τα άρθρα 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουφοντίνα αρμόδιο για την επίλυση του εν λόγω θέματος είναι τα ποινικά δικαστήρια.

Στις αρχές του 2021 ο Κουφοντίνας είχε κατέλθει σε πολυήμερη απεργία πείνας όταν η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφία Νικολάου αποφάσισε να μεταχθεί στις φυλακές Δομοκού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!