Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Στο 14% το προβάδισμα του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ
[Protagon]: Στο 14% το προβάδισμα του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ

[Protagon]: Στο 14% το προβάδισμα του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ

Ευρύ προβάδισμα διατηρεί ο Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με νέα έρευνα που, μεταξύ άλλων, επιβεβαιώνει τη δυσαρέσκεια για τον νυν πρόεδρο σε τμήματα του πληθυσμού που τον στήριξαν το 2016.

Σε δημοσκόπηση από τους New York Times και το Siena College ο Μπάιντεν προηγείται κατά 14 μονάδες του προέδρου Τραμπ, όσες έδειχνε και δημοσκόπηση του CNN στις αρχές Ιουνίου.

Το 50% των ερωτηθέντων είπαν ότι θα ψήφιζαν τον Μπάιντεν και το 36% τον Τραμπ, ενώ ο Μπάιντεν προηγείται με άνεση και σε όσους δηλώνουν ανεξάρτητοι (47% έναντι 29%). Ακόμη μεγαλύτερο είναι το προβάδισμα του Μπάιντεν στους Αφροαμερικανούς (79% υπέρ του) και τους ισπανόφωνους (64%). Αλλες έρευνες έχουν δείξει ότι τα πηγαίνει καλά και σε πολιτείες-κλειδιά στις οποίες έχει κριθεί η μάχη το 2016.

Αντίθετα Μπάιντεν και Τραμπ δίνουν μάχη για την ψήφο των λευκών ανδρών (44% Τραμπ, 43% Μπάιντεν) και των ανδρών εν γένει (43% Μπάιντεν και 40% Τραμπ). Οι λευκοί άνδρες – και ειδικότερα αυτοί πάνω από τα 50 έτη – ήταν μια ομάδα του πληθυσμού που στράφηκε μαζικά προς τον Τραμπ.

Γενικότερα, όπως σημειώνει το CNN , και αυτή η έρευνα δείχνει την τάση των τελευταίων μηνών με την υποχώρηση του Τραμπ λόγω της πανδημίας, την ύφεσης και της ανεργίας και των διαδηλώσεων έπειτα από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Το 47% κρίνουν πολύ αρνητικά τον Τραμπ ενώ το 26% πολύ θετικά ως προς τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!