Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Στην ανακρίτρια ο Γιάννος Παπαντωνίου – συμπληρωματική απολογία για τα €2,5 εκατ. των φρεγατών
[Protagon]: Στην ανακρίτρια ο Γιάννος Παπαντωνίου – συμπληρωματική απολογία για τα €2,5 εκατ. των φρεγατών

[Protagon]: Στην ανακρίτρια ο Γιάννος Παπαντωνίου – συμπληρωματική απολογία για τα €2,5 εκατ. των φρεγατών

Ενώπιον της ανακρίτριας προσήλθε τη Δευτέρα -έναν χρόνο μετά την αποφυλάκισή του υπό όρους- ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου προκειμένου να δώσει συμπληρωματική απολογία για το αδίκημα του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος από τη σύμβαση που υπεγράφη το 2003 για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού (ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι έλαβε μίζα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ).

Οι δικαστές σύμφωνα με το σκεπτικό τους έκριναν τότε ότι έπρεπε να γίνουν περαιτέρω ανακριτικές πράξεις όσον αφορά στο αδίκημα που αποτέλεσε τη βάση για το ξέπλυμα των 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων (2.437.962 ευρώ). Και η ανακρίτρια στην οποία επέστρεψε η δικογραφία προσδιόρισε εκτός της απιστίας και την δωροδοκία ως το βασικό αδίκημα που οδήγησε στο ξέπλυμα.

Ο κ. Παπαντωνίου μαζί με τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τις 22 Απριλίου.

Σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, κάνοντας λόγο για πολιτική σκευωρία και κατονομάζοντας ως ηθικούς αυτουργούς της εμπλοκής του στην υπόθεση, την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Η δίωξη σε βάρος μου είναι μια πολιτική σκευωρία με ηθικό αυτουργό της κυρία Τουλουπάκη, η οποία ελέγχεται σήμερα για κατάχρηση εξουσίας και του πρώην αναπληρωτή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου γιατί και αυτός συμμετέχει στην ίδια διαδικασία ελέγχου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!