Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Στη Βουλή το νομοσχέδιο με το νέο μισθολόγιο των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ
[Protagon]: Στη Βουλή το νομοσχέδιο με το νέο μισθολόγιο των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ

[Protagon]: Στη Βουλή το νομοσχέδιο με το νέο μισθολόγιο των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ

Νέο μισθολόγιο για τους υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα ισχύει από την 1 Ιουνίου 2021, όπως προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή.

Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, οι μηνιαίες αποδοχές των υπαλλήλων θα καθορίζονται όχι μόνο με βάση την προϋπηρεσία και την οικογενειακή κατάσταση ή το επίπεδο εκπαίδευσης, αλλά με βάση και την θέση εργασίας και τα καθήκοντα της κάθε θέσης.

Θεσπίζεται, ακόμη, ειδική αμοιβή θέσης εργασίας, που κυμαίνεται από 100 ευρώ έως 2.200 ευρώ, ενώ παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα προσαύξησης του επιδόματος απομακρυσμένων παραμεθόριων περιοχών έως 500 ευρώ το μήνα. Το νέο μισθολόγιο θεσπίζει, τέλος, την παροχή βραβείου επίτευξης στόχων.

Μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο προβλέπονται τα ακόλουθα:

– Στο νέο μισθολόγιο υπάγονται οι μόνιμοι και δόκιμοι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου, οι οποίοι υπηρετούν στην ΑΑΔΕ, καθώς και οι μετακλητοί υπάλληλοι και οι σύμβουλοι και οι συνεργάτες του διοικητή της.

– Δεν υπάγονται ο διοικητής της ΑΑΔΕ., ο πρόεδρος, τα μέλη και ο εμπειρογνώμονας του συμβουλίου διοίκησης της ΑΑΔΕ..

– Οι μηνιαίες τακτικές αποδοχές των υπαλλήλων αποτελούνται από τον βασικό μισθό, τα επιδόματα και τις παροχές, την ειδική αμοιβή καθώς και την προσωπική διαφορά.

– Οι υπάλληλοι, οι οποίοι υπάγονται στο νέο μισθολόγιο κατατάσσονται ως εξής: (α) Σε μισθολογικά κλιμάκια βασικού μισθού, σύμφωνα με την κατηγορία εκπαίδευσης των υπαλλήλων και την προϋπηρεσία τους σε φορείς του Δημοσίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!