Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Στη Βουλή φέρνει την υπόθεση Φουρθιώτη ο Γιώργος Καμίνης
[Protagon]: Στη Βουλή φέρνει την υπόθεση Φουρθιώτη ο Γιώργος Καμίνης

[Protagon]: Στη Βουλή φέρνει την υπόθεση Φουρθιώτη ο Γιώργος Καμίνης

Εξηγήσεις για την υπόθεση Φουρθιώτη –και το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος τηλεπαρουσιαστής είχε, άγνωστο γιατί, αστυνομική προστασία– θα κληθεί να δώσει στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ύστερα από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Γιώργου Καμίνη. Η απάντηση του κ. Χρυσοχοΐδη στην ερώτηση του κ. Καμίνη θα δοθεί την προσεχή Παρασκευή 9 Απριλίου.

Ως γνωστόν, την περασμένη εβδομάδα είχε γίνει γνωστό ότι ο Μένιος Φουρθιώτης απολάμβανε φύλαξης από την ΕΛ.ΑΣ και μετά τον σάλο που προκάλεσε η είδηση, με παρέμβαση του κ. Χρυσοχοΐδη αποσύρθηκαν οι αποσπασμένοι αστυνομικοί.

Στην -προαναγγελθείσα από την προηγούμενη εβδομάδα- κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, γίνεται λόγος για πλήρη αδιαφάνεια στο ζήτημα της φύλαξης και συνοδείας ευπαθών στόχων που καταλήγει τελικά να συγκαλύπτει ένα φαύλο σύστημα πελατειακών εξυπηρετήσεων. Καταλογίζoνται επίσης κενά στο νομικό πλαίσιο που διέπει τα ζητήματα φύλαξης, τα οποία συμβάλλουν στην αδιαφάνεια και την αυθαιρεσία της διοίκησης.

Ο κ. Καμίνης, στην ερώτησή του, υπενθυμίζει μάλιστα τις δύο κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που είχε απευθύνει για το θέμα τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο του 2020, και στις οποίες το υπουργείο είχε αρνηθεί να απαντήσει επί της ουσίας, επικαλούμενο κρατικό απόρρητο χωρίς, όπως επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, επαρκή νομική θεμελίωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!