Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Στη «φάκα» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι «Αυτόχθονες Ιθαγενείς»
[Protagon]: Στη «φάκα» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι «Αυτόχθονες Ιθαγενείς»

[Protagon]: Στη «φάκα» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι «Αυτόχθονες Ιθαγενείς»

Ανακοινώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. οι ιστοσελίδες και τα προφίλ στα social media που πιάστηκαν στη «φάκα» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για αδικήματα όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης.

Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες –μία για τις ιστοσελίδες και μία για τα προφίλ στα social media– οι οποίες και υπεβλήθησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που με τη σειρά της έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Οι τέσσερις ιστοσελίδες – κέντρα καθοδήγησης των απανταχού αρνητών-αντιεμβολιαστών είναι: «Αυτόχθονες Ιθαγενείς Ελληνες», Brighteon.com, Runble.com, Ugetube.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Υστερα από την εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της έρευνάς της, για την προέλευση και την ταυτότητα διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Σήμερα ανακοινώνεται ότι εντοπίστηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για 4 ιστοσελίδες και για 6 λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα αδικήματα που διερευνώνται ότι έχουν διαπραχθεί είναι: Διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης.

Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η αρμόδια εισαγγελική αρχή εξέδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!