Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Στη «φάκα» αστυνομικός και στρατιωτικός με πλαστά rapid test και πιστοποιητικά στην Αλεξανδρούπολη
[Protagon]: Στη «φάκα» αστυνομικός και στρατιωτικός με πλαστά rapid test και πιστοποιητικά στην Αλεξανδρούπολη

[Protagon]: Στη «φάκα» αστυνομικός και στρατιωτικός με πλαστά rapid test και πιστοποιητικά στην Αλεξανδρούπολη

«Φάμπρικα» πλαστών rapid test για Covid-19, με προμηθευτή φαρμακοποιό, και εμπλεκόμενους έναν αξιωματικό της ΕΛΑΣ και έναν στρατιωτικό ως αποδέκτες των πλαστών πιστοποιητικών, αποκάλυψε έρευνα της Ασφάλειας στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που ανέλαβε την υπόθεση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαρμακοποιός που διατηρεί φαρμακείο σε περιοχή του νομού Εβρου προμήθευε με πιστοποιητικά Covid και rapid test, μέσω ΗΔΙΚΑ, διάφορους εργαζομένους –ανάμεσά τους και μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων– προκειμένου να δείχνουν ότι τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Κατόπιν πληροφοριών για τη δράση του κυκλώματος, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης εντόπισαν τους εμπλεκόμενους, μεταξύ των οποίων και ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ και ο στρατιωτικός, που ελάμβαναν συστηματικά ψευδείς βεβαιώσεις rapid test, προκειμένου να τις παρουσιάζουν στις υπηρεσίες τους.

Ακολούθως, την υπόθεση ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, κλιμάκιο της οποίας μετέβη στην Αλεξανδρούπολη.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δέκα άτομα –ο φαρμακοποιός, ο αστυνομικός, ο στρατιωτικός και άλλοι επτά– ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και μετά την ολοκλήρωσή τους θα γίνουν ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση και ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Εβρου:

«Από τον Τύπο πληροφορηθήκαμε ότι φαρμακείο στην περιοχή του Σουφλίου καταχωρούσε στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ ψευδή πιστοποιητικά COVID-19. Είναι αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, είναι απολύτως καταδικαστέες, εφόσον βεβαίως αποδειχθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!