Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Σταϊκούρας: Στην Ολομέλεια του ΝΣΚ η αποζημίωση για τον θάνατο του μικρού Μάριου στο Μενίδι
[Protagon]: Σταϊκούρας: Στην Ολομέλεια του ΝΣΚ η αποζημίωση για τον θάνατο του μικρού Μάριου στο Μενίδι

[Protagon]: Σταϊκούρας: Στην Ολομέλεια του ΝΣΚ η αποζημίωση για τον θάνατο του μικρού Μάριου στο Μενίδι

Στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους παραπέμπει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας την υπόθεση της έφεσης του κράτους κατά της αποζημίωσης της οικογένειας του μαθητή Μάριου –Δημητρίου Σουλούκου, από το Μενίδι, που έπεισε νεκρός το 2017 στην αυλή του σχολείου του (6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών), από αδέσποτη σφαίρα.

Σύμφωνα με την έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής, ο θάνατος του παιδιού προήλθε από βολίδα όπλου, που του είχε προκαλέσει ωστική βλάβη στον εγκέφαλο. Ο δράστης του πυροβολισμού δεν βρέθηκε ποτέ.

Στις 25.4.2018 η οικογένεια του Μάριου κατέθεσε αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης, επιρρίπτοντας ευθύνες στο τελευταίο για την εγκληματική παραμέληση επί μακρό χρονικό διάστημα της περιοχής του Μενιδίου, αν και γνώριζαν πολύ καλά την αυξημένη εγκληματικότητα της περιοχής. Στο δικόγραφο μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονταν και έγγραφα των αστυνομικών αρχών σύμφωνα με τα οποία από 1.1.2010 έως και 5.2.2017 έχουν σχηματισθεί 339 δικογραφίες για άσκοπη χρήση όπλων, καθώς και από το 2015 έως το 2017 έχουν σχηματισθεί 671 δικογραφίες για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Με την υπ’ αριθμ. Α1465/2020 απόφαση του, το Διοικητικό Πρωτοδικείο επιδίκασε συνολικά χρηματική ικανοποίηση 490.000 ευρώ στην οικογένεια, και συγκεκριμένα 130.000 ευρώ σε κάθε ένα από τους γονείς, 80.000 στην αδερφή, 50.000 σε κάθε ένα από δύο γιαγιάδες και ένα παππού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!