Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Σταϊκούρας: Στα €10 δισ. τα μέτρα – Τι ισχύει για εισφορά αλληλεγγύης, εισφορές και ΕΝΦΙΑ στα νησιά
[Protagon]: Σταϊκούρας: Στα €10 δισ. τα μέτρα – Τι ισχύει για εισφορά αλληλεγγύης, εισφορές και ΕΝΦΙΑ στα νησιά

[Protagon]: Σταϊκούρας: Στα €10 δισ. τα μέτρα – Τι ισχύει για εισφορά αλληλεγγύης, εισφορές και ΕΝΦΙΑ στα νησιά

Τα μέτρα που ανακοίνωσε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξειδίκευσε και ανέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Πρόκειται για δέσμη 12 μέτρων , όπως τόνισε ο υπουργός σε συνέντευξή Τύπου την Τετάρτη, για τη στήριξη της μεσαίας τάξης και της εργασίας, την προστασία των εισοδημάτων, την ενδυνάμωση της παραγωγικής διαδικασίας, την ενίσχυση των πράσινων και ψηφιακών επενδύσεων, και την τόνωση της κοινωνικής συνοχής.

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δρα έγκαιρα, υπεύθυνα, μεθοδικά και αποφασιστικά, ώστε οι οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες και όσο το δυνατόν ταχύτερα αναστρέψιμες, είπε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο υπουργός Οικονομικών.

Η συνολική αξία αυτών των μέτρων ανέρχεται στα 6,8 δισ. ευρώ, είπε ο υπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι η συνολική ενίσχυση της οικονομίας το προσεχές διάστημα, αν προσθέσει κανένας και τους πόρους που θα διοχετευθούν μέσω του τραπεζικού συστήματος, θα ανέλθει περίπου στα 10 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, τα μέτρα αφορούν:

1. Μείωση ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και μισθωτών του ιδιωτικού τομέα κατά 3 μονάδες για το 2021 με κόστος 820 εκατ. ευρώ.

Από την εφαρμογή του μέτρου, όπως είπε ο υπουργός, ωφελούνται περίπου 1,2 εκατ. μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και εισοδηματίες που υπόκεινται σε εισφορά αλληλεγγύης.

Από την αναστολή εξαιρούνται μόνο τα εισοδήματα από συντάξεις και τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία που καταβάλλονται σε υπαλλήλους του δημοσίου τομέα. Ωστόσο, ωφελούνται και οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι που έχουν επιπλέον εισοδήματα από τυχόν άλλες πηγές, όπως είναι ενοίκια, αφού η απαλλαγή αφορά εισοδήματα και όχι φορολογούμενους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!