Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Σταϊκούρας: Πιθανό επίδομα και για το φυσικό αέριο – πολύ μεγάλες οι ανατιμήσεις
[Protagon]: Σταϊκούρας: Πιθανό επίδομα και για το φυσικό αέριο – πολύ μεγάλες οι ανατιμήσεις

[Protagon]: Σταϊκούρας: Πιθανό επίδομα και για το φυσικό αέριο – πολύ μεγάλες οι ανατιμήσεις

Ανοικτό άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας το ενδεχόμενο να χορηγηθεί επίδομα φυσικού αερίου λόγω των μεγάλων αυξήσεων στο ενεργειακό κόστος και ειδικά στο συγκεκριμένο καύσιμο. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει να προσθέσει κάτι επιπλέον σε σχέση με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, όμως πρόσθεσε ότι «δεν το έκλεισα» και παρέπεμψε στη δυναμική της οικονομίας και τις πρόσθετες παρεμβάσεις εάν χρειαστεί.

Ωστόσο, απέκλεισε την πιθανότητα μείωσης των φόρων στα καύσιμα, λέγοντας ότι «στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή δεν υπάρχει παρέμβαση για μείωση του ΕΦΚ». Αυτό ήταν μια απάντηση του υπουργού στην τροπολογία που κατέθεσε την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των συντελεστών των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στη βενζίνη, το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, το φυσικό αέριο ώστε να αναχαιτιστεί το μεγάλο κύμα ανατιμήσεων που πλήττει τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε τις παρεμβάσεις που έγιναν για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, όπως π.χ. την αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, την αύξηση κατά 20% του επιδόματος θέρμανσης και την επιδότηση κατά 27% της κιλοβατώρας για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες. Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι σύμφωνα με την ΕΚΤ και τη FED το φαινόμενο της ακρίβειας φαίνεται να είναι παροδικό, λόγω της ταχείας ανάκαμψης και της πολύ υψηλότερης ζήτησης σε σχέση με την προσφορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!