Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Σταϊκούρας: Παράταση για τα δικαιολογητικά σε όλες τις επιστρεπτέες
[Protagon]: Σταϊκούρας: Παράταση για τα δικαιολογητικά σε όλες τις επιστρεπτέες

[Protagon]: Σταϊκούρας: Παράταση για τα δικαιολογητικά σε όλες τις επιστρεπτέες

Την παράταση στην υποβολή δικαιολογητικών στις επιστρεπτέες ανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι «θα διορθωθούν οι αδικίες από όπου κι αν προέρχονται».

Σε συνέντευξή του το Σάββατο στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι θα δοθεί παράταση δύο ημερών στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, η οποία ήταν να πληρωθεί 3-5 Μαρτίου, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε να δοθεί παράταση των προθεσμιών υποβολής δικαιολογητικών μέχρι 30 Ιουνίου σε όλες τις επιστρεπτέες.

Οπως είπε ο υπουργός, η εστίαση θα λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο της 6ης επιστρεπτέας. «Έχουμε δώσει 850 εκατ. μέσω της επιστρεπτέας» στον κλάδο, διευκρίνισε.

Σε ό,τι αφορά τα λάθη που έχουν γίνει στις δηλώσεις ιδιοκτητών για να αποζημιωθούν για τα μειωμένα ενοίκια, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι θα αξιολογηθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για διορθώσεις.

«Το κράτος θα είναι κοντά στην κοινωνία όσο διαρκεί η πανδημία. Επί ένα χρόνο λειτουργούμε με λιγότερα έσοδα και περισσότερες δαπάνες, γιατί ένα κομμάτι της κοινωνίας δε λειτουργεί καθόλου και γιατί υπάρχουν αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Μέχρι σήμερα έχουμε βοηθήσει 544.000 επιχειρήσεις και έχουμε δώσει 6,8 εκατ. ευρώ σε αυτές», ανέφερε.

Για τα ενοίκια, ο υπουργός είπε ότι στην πρώτη φάση έχουν συμψηφιστεί 227.887 υποχρεώσεις. «Για το Δεκέμβριο πληρώσαμε 205.646 καταβάλλοντας 22,1 εκατ. ευρώ. 35.000 πολίτες δεν έχουν σωστό IBAN για το Νοέμβριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!