Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Σταϊκούρας: Πάνω από 14 δισ. τα μέτρα στήριξης για το 2021
[Protagon]: Σταϊκούρας: Πάνω από 14 δισ. τα μέτρα στήριξης για το 2021

[Protagon]: Σταϊκούρας: Πάνω από 14 δισ. τα μέτρα στήριξης για το 2021

Τα μέτρα στήριξης το 2021 θα ξεπεράσουν τα 14 δισ. ευρώ, ποσό διπλάσιο από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» προανήγγειλε και νέα μέτρα σημειώνοντας ότι «είμαστε απολύτως έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε όλα τα σενάρια για τον μήνα Απρίλιο, ακόμα και στο δυσμενέστερο».

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η χώρα έχει ταμειακά διαθέσιμα 30 δισ. ευρώ κάνοντας λόγο για «επίπεδα αρκετά ασφαλή», ενώ έχει δανειστεί 22 δισ. ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια. «Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και συνετοί» τονίζει.

Αν και σημειώνει ότι «υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και δυναμική στις εξελίξεις» ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι φοροελαφρύνσεις το 2022. Εκανε ακόμη λόγο για προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και αντίστοιχη εναρμόνιση του ΕΝΦΙΑ, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί όλη αυτή την περίοδο στην ελληνική οικονομία.

Παράλληλα, σημείωσε για τους ιδιοκτήτες ακινήτων ότι δρομολογείται, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, η καταβολή διπλής αποζημίωσης τόσο για τον Φεβρουάριο όσο και για τον Μάρτιο, στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου του Απριλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!