Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Σταϊκούρας, οι νέες αντικειμενικές: Αύξηση έως και 200% στη Μύκονο – αυξήσεις και στα νότια προάστια της Αθήνας
[Protagon]: Σταϊκούρας, οι νέες αντικειμενικές: Αύξηση έως και 200% στη Μύκονο – αυξήσεις και στα νότια προάστια της Αθήνας

[Protagon]: Σταϊκούρας, οι νέες αντικειμενικές: Αύξηση έως και 200% στη Μύκονο – αυξήσεις και στα νότια προάστια της Αθήνας

Μέση αύξηση 8% σε 13.808 ζώνες όπου εφαρμόζεται πλέον το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με την παράλληλη διαβεβαίωση ότι οι αυξήσεις αυτές δεν συνεπάγονται αυτόματη αύξηση του ΕΝΦΙΑ και ότι θα υπάρξει περαιτέρω μείωση της φορολόγησης στην ακίνητη περιουσία.

Το σύστημα των αντικειμενικών αξιών επεκτείνεται στο 98% των περιοχών από 85% σήμερα.

Αυξήσεις έρχονται για σχεδόν το 50% των περιοχών από τις 13.808 ζώνες που αλλάζουν τιμή. Στις υπόλοιπες οι τιμές είτε παραμένουν ίδιες, είτε μειώνονται.

Ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του ΕΝΦΙΑ για το 2022, ενώ

Οπως προαναφέρθηκε, ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι οι όποιες μεταβολές δεν θα φέρουν αυτόματη αύξηση του ΕΝΦΙΑ, καθώς σχεδιάζονται αλλαγές συντελεστών, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του φόρου το 2022.

Οι όποιες επιβαρύνσεις, διευκρίνισε, αφορούν περιοχές που υποφορολογούνταν, με πρώτο παράδειγμα τη Μύκονο όπου από 1.200 ευρώ, η τιμή αυξάνεται τώρα κατά 200%.

Οι νέες τιμές θα τεθούν σε εφαρμογή από τις αρχές του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι οι δόσεις εξόφλησης του φόρου ακινήτου του επομένου έτους θα είναι αυξημένες, με την πρώτη να πληρώνεται τον Μάρτιο.

Πιο αναλυτικά, ανακοινώνοντας την αλλαγή του πλαισίου προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών της ακίνητης περιουσίας, ο Χρήστος Σταϊκούρας έκανε λόγο για σημαντική μεταρρύθμιση που συνδυάζει την οικονομική αποτελεσματικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη και η οποία:

1ον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!