Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Σταϊκούρας: Τι ισχύει με το «κούρεμα» στις Επιστρεπτέες, το επίδομα πρόσληψης νέων, το ρεύμα
[Protagon]: Σταϊκούρας: Τι ισχύει με το «κούρεμα» στις Επιστρεπτέες, το επίδομα πρόσληψης νέων, το ρεύμα

[Protagon]: Σταϊκούρας: Τι ισχύει με το «κούρεμα» στις Επιστρεπτέες, το επίδομα πρόσληψης νέων, το ρεύμα

Την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας με μέτρα 3,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2021-2022 (και συνολικά 42,7 δισ. ευρώ για την περίοδο 2020-2022) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την εξειδίκευση των 25 μέτρων στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου από το βήμα της 85ης ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το συνολικό κόστος των επιπλέον αναπτυξιακών παρεμβάσεων, κάποιες από τις οποίες είχαν ήδη προϋπολογισθεί, ανέρχεται στα 2,4 δισ. ευρώ το 2022, εκ των οποίων τα 2,1 δισ. ευρώ είναι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Όπως επισήμανε ο υπουργός, το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών έχει αυξηθεί κατά τουλάχιστον 5%, ενώ έχουμε ισχυρή ανάκαμψη.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα στήριξης, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος ΣΥΝεργασία έως το τέλος του 2021, την επέκταση του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ για τρεις μήνες, την επέκταση του προγράμματος στήριξης 100.000 θέσεων εργασίας κατά 50.000 θέσεις εργασίας, τη μείωση του ποσοστού επιστροφής των Επιστροφών Προκαταβολής και την παροχή πρώτου ενσήμου στους νέους.

Ειδικά για τους νέους, όσοι είναι από 18 έως 29 ετών χωρίς προηγούμενη προϋπηρεσία λαμβάνουν ενίσχυση 1.200 ευρώ για τους 6 μήνες απασχόλησης. Τα 600 ευρώ θα τα λαμβάνει ο εργαζόμενος επιπλέον του μισθού του και τα υπόλοιπα 600 ο εργοδότης, την επέκταση χορήγησης του στεγαστικού επιδόματος και σε σπουδαστές του ΙΕΚ, αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης κατά 20%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!