Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Σταϊκούρας: Η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι χαμηλότερη από άλλες χώρες
[Protagon]: Σταϊκούρας: Η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι χαμηλότερη από άλλες χώρες

[Protagon]: Σταϊκούρας: Η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι χαμηλότερη από άλλες χώρες

Στην εκτίμηση ότι με βάση τους πρόδρομους δείκτες που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών, η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι χαμηλότερη από ό,τι σε άλλες χώρες, προέβη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6», καταγράφηκαν λίγες ημέρες αφότου ο Μπρουνό Λεμέρ εκτίμησε ότι η ύφεση στη Γαλλία θα φτάσει το 11% και ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης επέμεινε και πάλι ότι το σενάριο για την Ελλάδα είναι ύφεση 5% με 8%.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο κ. Σταϊκούρας στις 18 Μαρτίου, με τη χώρα ήδη σε lockdown λόγω πανδημίας κορονοϊού, προέβλεπε ότι η Ελλάδα θα σημειώσει οριακή ανάπτυξη το 2020 (εδώ ), για να προχωρήσει σε μια σειρά αναθεωρήσεων επί τα χείρω τις επόμενες εβδομάδες.

Στη συνέντευξή του στον «Θέμα 104,6», o υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε μεν ότι η μείωση στα έσοδα του προϋπολογισμού τον Μάιο θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τον Απρίλιο, αλλά τόνισε πως θα κινείται εντός των εκτιμήσεων του υπουργείου για πτώση 40%.

Προανήγγειλε δε εκ νέου έξοδο στις αγορές τους επόμενους μήνες, προσθέτοντας ότι τα ποσά αυτά που δανείζεται το κράτος χρησιμοποιούνται –μαζί με τον αυξημένο δανεισμό από έντοκα γραμμάτια, τα έσοδα του προϋπολογισμού, και τη χρήση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης– για τη χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!