Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Σταϊκούρας: Υφεση κοντά στο -8% με το τραπεζικό σύστημα υπό παρακολούθηση
[Protagon]: Σταϊκούρας: Υφεση κοντά στο -8% με το τραπεζικό σύστημα υπό παρακολούθηση

[Protagon]: Σταϊκούρας: Υφεση κοντά στο -8% με το τραπεζικό σύστημα υπό παρακολούθηση

Με βάση τα νεότερα δεδομένα για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου του 2020 και τις εκτιμήσεις των επόμενων μηνών, η ύφεση προβλέπεται ότι, θα προσεγγίσει το 8% και σε αυτό το ποσοστό συγκλίνουν οι περισσότεροι φορείς, όπως ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Το σημαντικό υπό την προϋπόθεση της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, είναι πως αυτή η κάμψη θα είναι παροδική και το 2021 θα είναι μία χρονιά ισχυρής ανάκαμψης, υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στη εφημερίδα Realnews.

«Όταν θα έχουμε ακριβέστερα στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 και τις εξελίξεις στον τουρισμό θα προχωρήσουμε σε επικαιροποιημένες προβλέψεις», σημείωσε σχετικά με την ύφεση.

Αναφερόμενος στον χώρο της εργασίας, υποστηρίζει πως η κυβέρνηση τον στηρίζει έμπρακτα με την επέκταση της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών, με την επέκταση της δυνατότητας αναστολής σύμβασης εργασίας και με τη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για συγκεκριμένες επιχειρήσεις, κλάδους και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σε ερώτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 32 δισεκ. ευρώ από την Κομισιόν, ο υπουργός εκτίμησε πως με τα σημερινά δεδομένα, το ποσό αυτό θα είναι σταδιακά διαθέσιμο από το 2021 και μετά.

Αναφορικά με τα ταμειακά αποθέματα και τα εργαλεία για τη στήριξη της οικονομίας μέχρι το 2021 τόνισε, πως γίνεται συνετή και υπεύθυνη χρήση των ταμειακών διαθεσίμων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!