Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Σταϊκούρας: Για κάθε μήνα κρίσης χάνουμε 2,5% του ΑΕΠ
[Protagon]: Σταϊκούρας: Για κάθε μήνα κρίσης χάνουμε 2,5% του ΑΕΠ

[Protagon]: Σταϊκούρας: Για κάθε μήνα κρίσης χάνουμε 2,5% του ΑΕΠ

Την εκτίμηση ότι κάθε ένας μήνας κρίσης θα στοιχίζει στο ΑΕΠ 2,5 μονάδες, διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, την Κυριακή, σε μια δραματοποίηση από μέρους του των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού και του lockdown.

Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τότε —ήταν 18 Μαρτίου— που ο κ. Σταϊκούρας (εδώ ) εκτιμούσε ότι το 2020 θα έκλεινε με οριακή ανάπτυξη άνω του μηδενός παρά την κρίση του κορονοϊού, όμως αυτές οι υπεραισιόδοξες δημόσιες προβλέψεις του σαρώθηκαν από την πραγματικότητα. Την περασμένη Κυριακή, ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι η ύφεση θα είναι στο 4% (εδώ ). Τώρα δεν αποτόλμησε καν μια πρόβλεψη…

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6», ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης της οικονομίας από την πανδημία του κορονοϊού υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι αυτό διαρκώς θα εμπλουτίζεται.

Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι για την Ελλάδα ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα που δέχεται είναι στον τομέα του τουρισμού, σημειώνοντας ότι αυτός έχει και έντονα εποχικό σκέλος,το Πάσχα για παράδειγμα, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να είναι ο εισαγόμενος τουρισμός.

Στην ερώτηση αν θα υπάρξει επιείκεια σε ό,τι αφορά το χρέος, ο υπουργός απάντησε ότι ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική χαλάρωση, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τις δημοσιονομικές δαπάνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!