Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Σταϊκούρας: Δεν είναι επιλογή μας γενικό lockdown – Λιγότεροι φόροι φέτος για τους πολίτες
[Protagon]: Σταϊκούρας: Δεν είναι επιλογή μας γενικό lockdown – Λιγότεροι φόροι φέτος για τους πολίτες

[Protagon]: Σταϊκούρας: Δεν είναι επιλογή μας γενικό lockdown – Λιγότεροι φόροι φέτος για τους πολίτες

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι δεν αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης να κλείσει η οικονομία, προσθέτοντας ότι τα ταμειακά διαθέσιμα έχουν διατηρηθεί περίπου στα 34 δισ. ευρώ, όπως ήταν πριν από την υγειονομική κρίση, μολονότι έχουμε δαπανήσει 41 δισ. ευρώ εξαιτίας της Covid-19

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι υπολογίζει ανάκαμψη 3,6%, παρά το γεγονός ότι όλοι οι πρόδρομοι δείκτες μιλούν για πολύ υψηλότερα. Πρόσθεσε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, όλα συγκλίνουν στο ότι θα αναθεωρήσουμε προς το καλύτερο τους στόχους του προϋπολογισμού.

Ο υπ. Οικονομικών δήλωσε ικανοποιημένος από την έως τώρα πορεία του τουρισμού, την κάλυψη των υποχρεώσεων των πολιτών, αλλά και το πρωτοφανές για την Ελλάδα ύψος των καταθέσεων.

Ανέφερε επίσης ότι φέτος οι πολίτες θα πληρώσουν λιγότερους φόρους και όπως προκύπτει από τις περίπου 3 εκατ. φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί, το 53% δεν θα πληρώσει φόρους, το 17% θα είναι πιστωτικό και το 30% θα πληρώσει φόρους αλλά μειωμένους.

Ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι η έκπτωση φόρου 3% για όσους πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος ισχύει μόνο για όσους υποβάλουν τις δηλώσεις τους έως τις 28 Ιουλίου. Προανήγγειλε παράλληλα άμεση έκδοση της απόφασης επιδότησης παγίων δαπανών, μέτρο μέσω του οποίου 30.922 επιχειρήσεις με 235.000 εργαζομένους θα λάβουν υπο μορφή επιδότησης μέση ενίσχυση 14.000 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!