Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Σταϊκούρας: Ατεκμηρίωτες και εξόφθαλμα υποκοστολογημένες οι προτάσεις Τσίπρα – Υπερβαίνουν τα €15 δισ.
[Protagon]: Σταϊκούρας: Ατεκμηρίωτες και εξόφθαλμα υποκοστολογημένες οι προτάσεις Τσίπρα – Υπερβαίνουν τα €15 δισ.

[Protagon]: Σταϊκούρας: Ατεκμηρίωτες και εξόφθαλμα υποκοστολογημένες οι προτάσεις Τσίπρα – Υπερβαίνουν τα €15 δισ.

Ακούγοντας τον Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάζει το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από τις «συμπληγάδες» των επιπτώσεων της πανδημίας, κάποιοι θυμήθηκαν το περιβόητο Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του 2014. Στην πρώτη της αντίδραση η κυβέρνηση, διά της εκπροσώπου της, Αριστοτελία Πελώνη, μίλησε για το «λεφτόδεντρο του ΣΥΡΙΖΑ » –για να ακολουθήσει η ανακοίνωση των 1.187 λέξεων (!) από το υπουργείο Οικονομικών για επιστροφή του κόμματος του κ. Τσίπρα στον… «τόπο του εγκλήματος».

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας καταλογίζει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους αρμόδιους τομεάρχες του κόμματός του που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του «σχεδίου για τη βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας» (όπως τιτλοφορείτο), σειρά από γενικόλογες, ατεκμηρίωτες και εξόφθαλμα υποκοστολογημένες προτάσεις.

Προτάσεις των οποίων, όπως εξηγεί, «η πραγματική κοστολόγησή τους, όσο είναι εφικτή μέσα στην ασάφεια του κειμένου, ξεπερνά, με συντηρητικούς υπολογισμούς, τα 15 δισ. ευρώ, ενώ, εάν κάποια μέτρα επεκταθούν στη διευρυμένη λίστα των πληττόμενων επιχειρήσεων, υπερβαίνει τα 21 δισ. ευρώ!

Ενδεικτικά, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο ΣΥΡΙΖΑ:

Μιλάει για νέα χρέη προς Δημόσιο και τράπεζες, ύψους 17 δισ. ευρώ από τον Μάρτιο έως το τέλος του 2020. Η αλήθεια είναι ότι τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τη φορολογική Αρχή, μετά τις εισπράξεις και τις διαγραφές, με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία της ΑΑΔΕ, ανήλθαν σε 5,090 δισ. ευρώ το 2020, έναντι 5,116 δισ. ευρώ το 2019 και 7,854 δισ. ευρώ το 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!