Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Σταϊκούρας: Η αναστολή εισφοράς αλληλεγγύης του 2021 θα αφορά και εισοδήματα του 2020
[Protagon]: Σταϊκούρας: Η αναστολή εισφοράς αλληλεγγύης του 2021 θα αφορά και εισοδήματα του 2020

[Protagon]: Σταϊκούρας: Η αναστολή εισφοράς αλληλεγγύης του 2021 θα αφορά και εισοδήματα του 2020

Η δημοσιονομική ευελιξία που θα ισχύει στην Ευρώπη και το 2021, λόγω της πανδημίας, δεν σημαίνει και δημοσιονομική χαλαρότητα, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σε δηλώσεις του την Τρίτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επισήμανε ακόμη ότι η εισφορά αλληλεγγύης, η οποία αναστέλλεται για το 2021, θα αφορά και τα εισοδήματα του 2020 από μερίσματα αλλά και ενοίκια. Ακόμη προανήγγειλε ότι θα πληρώσουν μικρότερο φόρο οι επιχειρήσεις.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ, στην οποία είχε αναφερθεί στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός, θα αφορά 26 μικρά ακριτικά νησιά, πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τα εξοπλιστικά, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι είμαστε σε θέση να μπορούμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι τα κονδύλια θα καταβληθούν τα επόμενα 5-7 έτη.

Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ανέρχονται σε 38,7 δισ. ευρώ, ενώ πριν από την κρίση του κορονοϊού ήταν 37,5 δισ. Αυτό συμβαίνει γιατί από τον Ιούλιο του 19 έχουμε βγει έξι φορές στις αγορές και έχουμε αντλήσει 14 δισ. ευρώ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή, ο υπουργός είπε ότι θα δοθούν τελικά 4 δισ. ευρώ και όχι 3 δισ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!