Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Σταϊκούρας: 15 μέτρα στήριξης αξίας 24 δισ. ευρώ για την οικονομία
[Protagon]: Σταϊκούρας: 15 μέτρα στήριξης αξίας 24 δισ. ευρώ για την οικονομία

[Protagon]: Σταϊκούρας: 15 μέτρα στήριξης αξίας 24 δισ. ευρώ για την οικονομία

Η πανδημία προκάλεσε υγειονομικό, κοινωνικό και οικονομικό σοκ, με πολύπλευρες, μεγάλες συνέπειες. Οι οικονομίες κλυδωνίζονται, η έκβαση είναι αβέβαιη. Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει σχέδιο συνεκτικό, ολοκληρωμένο, δυναμικό για την οικονομία, την υγεία, την απασχόληση, την ενίσχυση της ρευστότητας, την τόνωση της κοινωνικής συνοχής, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που συνεχίζονται να πλήττονται από την πανδημία και στο πλαίσιο του σχεδίου-γέφυρα που ανακοίνωσε λίγο πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (εδώ ).

Όπως είπε, το σχέδιο ξεδιπλώνεται σε 4 φάσεις: η πρώτη ήταν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, η δεύτερη τώρα, η τρίτη από Ιούνιο έως Οκτώβριο οπότε αναμένεται προοδευτική ανάκαμψη της οικονομίας και η τέταρτη στη συνέχεια, υπό την πρϋπόθεση της θετικής αντιμετώπιση της πανδημίας, οπότε αναμένεται ανάταξη της οικονομίας με στόχο να ξεκινήσει από κει που τη βρήκε ο κορωνοϊός.

Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, η τρέχουσα γ΄ φάση θα στηριχτεί σε 4 πυλώνες: συνέχιση και διεύρυνση της απασχόλησης-περισσότερη ρευστότητα στις επιχειρήσεις-στοχευμένα φορολογικά μέτρα-αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους.

Στο διάστημα αυτό προβλέπονται, από την μεθεπόμενη εβδομάδα, να ισχύσουν 15 συγκεκριμένα μέτρα διευκόλυνσης, συνολικού κόστους 24 δισ. ευρώ.

Τα μέτρα

1. Επεκτείνεται, για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, το δικαίωμα αναστολής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων, η αποζημίωση ειδικού σκοπού και η κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!