Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ κρυμμένα εισοδήματα από Airbnb
[Protagon]: Στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ κρυμμένα εισοδήματα από Airbnb

[Protagon]: Στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ κρυμμένα εισοδήματα από Airbnb

Εκτεταμένες διασταυρώσεις ξεκινά η ΑΑΔΕ για τον εντοπισμό κρυμμένων εισοδημάτων από βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb. Οσοι βρεθούν να μην έχουν δηλώσει τα σχετικά ποσά στην Εφορία, θα λάβουν το «γνωστό» ραβασάκι, ενώ από το 2021 τα εισοδήματα από ακίνητα Airbnb θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στις φορολογικές δηλώσεις.

Ηδη στην ΑΑΔΕ φθάνουν αναλυτικά στοιχεία από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων, και συγκεκριμένα από Airbnb, Booking, HomeAway. Τα στοιχεία θα αφορούν τα εισοδήματα που απέκτησαν οι φορολογούμενοι από ενοικιάσεις ακινήτων στην Ελλάδα για τα έτη 2018 και 2019 – περίοδο εκτόξευσης των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Οπως γράφει η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», στο μάτι των φοροελεγκτών θα βρεθούν στοιχεία για πληρωμές που έγιναν από το εξωτερικό μέσω εμβασμάτων, καρτών κ.λπ. σε ιδιοκτήτες ελληνικών ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης τα οποία θα διασταυρωθούν με τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος. Ενας πρώτος έλεγχος που έγινε σε στοιχεία εισπράξεων από αλλοδαπούς παρόχους πληρωμών εντόπισε δεκάδες φορολογουμένους που έλαβαν πληρωμές στο εξωτερικό μέσω πλατφορμών χωρίς να έχουν δηλώσει τα εισοδήματα. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα κληθούν μέσα στις επόμενες ημέρες να υποβάλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις και να αποκαλύψουν στις φορολογικές αρχές τα εισοδήματα που έκρυψαν.

Από το 2021 οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων θα στέλνουν κάθε Φεβρουάριο στην ΑΑΔΕ στοιχεία κρατήσεων και πληρωμών κατοικιών στη χώρα μας ανά ΑΦΜ του κάθε ιδιοκτήτη, για το προηγούμενο έτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!