Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Σουηδία: Δεύτερη ευκαιρία για την Αντερσον, τη Δευτέρα θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης
[Protagon]: Σουηδία: Δεύτερη ευκαιρία για την Αντερσον, τη Δευτέρα θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

[Protagon]: Σουηδία: Δεύτερη ευκαιρία για την Αντερσον, τη Δευτέρα θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

Η παραίτησή της Μαγκνταλένα Aντερσον από την πρωθυπουργία μέσα σε ελάχιστες ώρες ήταν απόλυτη ασυνήθιστη για μια χώρα της σταθερότητας και της ευταξίας (και στην πολιτική) όπως η Σουηδία.

Ωστόσο η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών θα ζητήσει εκ νέου τη θετική ψήφο του κοινοβουλίου, την προσεχή Δευτέρα, προκειμένου να αναλάβει πρωθυπουργικά καθήκοντα, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του σώματος.

Η ηγέτιδα των Σοσιαλδημοκρατών εξελέγη το πρωί της Τετάρτης, όμως αναγκάστηκε να παραιτηθεί επτά ώρες αργότερα, έπειτα από μια πολιτικά εφιαλτική ημέρα, η οποία στιγματίστηκε από την ήττα για τον προϋπολογισμό της και την αποχώρηση των Οικολόγων από την κυβέρνηση.

«Λυπάμαι βαθιά για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν χθες στο Κοινοβούλιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Αντρέας Νορλέν. Αυτές οι κοινοβουλευτικές αναταραχές «μοιάζουν ακατανόητες στον σουηδικό λαό και πλήττουν την εμπιστοσύνη προς το πολιτικό σύστημα», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Αφότου μίλησε με τους αρχηγούς των κομμάτων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι προθέσεις τους δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με την εκλογή της επόμενης πρωθυπουργού της χώρας.

Η Μαγκνταλένα Άντερσον θα ζητήσει, επομένως, εκ νέου τη θετική ψήφο του Κοινοβουλίου τη Δευτέρα, ανακοίνωσε, αυτή τη φορά με μια κυβέρνηση ολοκληρωτικά σοσιαλδημοκρατική, χωρίς τη συμμετοχή των Οικολόγων. Με δεδομένους τους συσχετισμούς δυνάμεων στο Κοινοβούλιο, θα είναι κυβέρνηση μειοψηφίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!