Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Σουηδία: Ανοιγμα σε Αριστερά και Δεξιά από τη νέα πρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών Μαγκνταλένα Aντερσον
[Protagon]: Σουηδία: Ανοιγμα σε Αριστερά και Δεξιά από τη νέα πρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών Μαγκνταλένα Aντερσον

[Protagon]: Σουηδία: Ανοιγμα σε Αριστερά και Δεξιά από τη νέα πρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών Μαγκνταλένα Aντερσον

Την Τρίτη κατά σειρά εκλογική τους νίκη επιδιώκουν οι Σοσιαλδημοκράτες στη Σουηδία που εξέλεξαν την Μαγκνταλένα Αντερσον ως επικεφαλής του κόμματος και σύντομα πρωθυπουργό, η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της χώραςμ σε αντικατάσταση του υπό παραίτηση Στέφαν Λέβεν.

Υπουργός Οικονομικών από το 2014, η 54χρονη οικονομολόγος και πρώην κολυμβήτρια ήταν η μοναδική υποψήφια στο συνέδριο του κόμματος που διεξήχθη στο Γκέτεμποργκ την Πέμπτη. Από τη δεκαετία του ’90 είναι σημαίνον στέλεχος του κόμματός της, με θέσεις συμβούλου υπουργών αλλά και στην Εφορία. Ο Λέβεν ήταν αυτός που την ξαναέφερε στην ενερό πολιτική.

Στην πρώτη ομιλία της, γράφει το Poltico , εξέθεσε τις προτεραιότητες της θητείας της: ισχυρότερο κοινωνικό κράτος και πιο σκληρή στάση απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα. Με αυτά τα ανοίγματα επιχειρεί να προσελκύσει ψηφοφόρους από τα αριστερά και τα δεξιά.

Είπε ακόμη ότι η παράταξή της, όπως και άλλα κεντροαριστερά κόμματα στην Ευρώπη, αντιπροσώπευε ένα πνεύμα αλληλεγγύης που είχαν ανάγκη οι ψηφοφόροι εν μέσω της πανδημίας και την οικονομικής κρίσης. Παρέθεσε το παράδειγμα της Γερμανίας και της Νορβηγίας και των πρόσφατων εκλογικών επιτυχιών τους.

«Η εποχή των αδύναμων κοινωνιών πέρασε. Είτε πρόκειται για τη φροντίδα των ασθενών με Covid, είτε για τη σωτηρία θέσεων εργασίας, είτε η γρήγορη υλοποίηση ενός προγράμματος εμβολιασμού, μπορούμε να βρούμε λύσεις όταν μας χτυπούν κρίσεις μόνο με ισχυρότερες κοινωνίες».

Ο Στέφαν Λεβέν αποχωρεί έπειτα από επτά χρόνια στον πρωθυπουργικό θώκο έχοντας αποδυναμωθεί έπειτα από πολιτική κρίση στις αρχές του καλοκαιριού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!