Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: SOS από την ΕΣΗΕΑ: Απειλείται η επιβίωση του ΕΔΟΕΑΠ
[Protagon]: SOS από την ΕΣΗΕΑ: Απειλείται η επιβίωση του ΕΔΟΕΑΠ

[Protagon]: SOS από την ΕΣΗΕΑ: Απειλείται η επιβίωση του ΕΔΟΕΑΠ

Χωρίς την εργοδοτική εισφορά του 2%, ο ΕΔΕΟΑΠ δεν μπορεί να επιβιώσει, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, σε αναμονή της απόφασης επί της προσφυγής των εργοδοτών κατά του 2% από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η Ενωση των δημοσιογράφων, επισημαίνει ότι «είναι πλέον πέραν κάθε αμφιβολίας τα στοιχεία και τα δεδομένα που καταδεικνύουν ότι οι εργοδότες, που προσέφυγαν κατά του ΕΔΟΕΑΠ, πήραν ως αντιστάθμισμα υψηλότερα οικονομικά κίνητρα από την επιβάρυνση του 2%».

Η ΕΣΗΕΑ τονίζει επίσης ότι «η στήριξη των ανθρώπων της ενημέρωσης, η επιβίωση και αξιοπρέπεια των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, όχι μόνο δεν είναι αντισυνταγματική, όπως ισχυρίζονται οι προσφεύγοντες εργοδότες, αλλά εμπεριέχεται στις πρόνοιες του Συντάγματος, ως αναπόσπαστος πυλώνας της δημοκρατίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Σε αναμονή της απόφασης επί της προσφυγής των εργοδοτών κατά του 2% από το Συμβούλιο της Επικρατείας, τα ΔΣ των συνδικαλιστικών και ασφαλιστικών φορέων των εργαζόμενων στην Ενημέρωση εκφράζουν την εντεινόμενη αγωνία των 32.000 ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ -άμεσων και έμμεσων- σε όλη την Ελλάδα και την ετοιμότητά τους απέναντι στην ακραία και ανάλγητη προσφυγή των ιδιοκτητών MME, που επιχειρούν να πλήξουν ανεπανόρθωτα την επιβίωση του ασφαλιστικού φορέα του κλάδου της Ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι στις 19 Ιουνίου 2020 ολοκληρώθηκε η νέα Αναλογιστική Μελέτη για τον ΕΔΟΕΑΠ, από την οποία τεκμαίρεται ότι η εργοδοτική εισφορά του 2% είναι απολύτως αναγκαία για τη βιωσιμότητα του Οργανισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!