Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Σόρος: «Μην εμπιστεύεστε τον Σι Τζινπίνγκ»
[Protagon]: Σόρος: «Μην εμπιστεύεστε τον Σι Τζινπίνγκ»

[Protagon]: Σόρος: «Μην εμπιστεύεστε τον Σι Τζινπίνγκ»

Οικονομικός καβγάς με πολιτικές αλλά και γεωπολιτικές προεκτάσεις έχει ξεσπάσει μεταξύ της BlackRock και του Τζορτζ Σόρος ύστερα από την κίνηση της αμερικανικής εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων να δημιουργήσει, μέσω θυγατρικής της, επενδυτικό ταμείο στην Κίνα αντλώντας 6,68 δισ. γουάν, ήτοι περί το 1,03 δισ. δολάρια, από 110.00 επενδυτές.

Χαρακτηριστικό του εύστοχου (από επιχειρηματικής πλευράς) χτυπήματος της BlackRock είναι το γεγονός ότι οι προαναφερθείσες 110.000 επενδυτικές παραγγελίες ελήφθησαν μέσα σε διάστημα μόλις πέντε ημερών.

Η BlackRock κατέστη έτσι η πρώτη ξένη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των αμοιβαίων κεφαλαίων της Κίνας, με επενδυτικά προϊόντα στοχευμένα στην ντόπια αγορά, ωστόσο ο Σόρος σήμανε γενικό συναγερμό.

Βέβαια, παρά την αυστηρότητα του θέματος, δηλαδή του χρήματος και της ισχύος, η χρονική σύμπτωση της επετείου του θανάτου του Μάο Τσετούνγκ (που πέθανε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1976) έδωσε στην αντιπαράθεση BlackRock και Σόρος και την απαραίτητη σε όλες τις καταστάσεις κωμικοτραγική καρύκευση.

«Επικίνδυνο στοίχημα για την ασφάλεια των ΗΠΑ»

Το γενναίο όσο και παράτολμο ποντάρισμα της BlackRock στην κινεζική οικονομία -διότι περί αυτού πρόκειται- ενόχλησε πολύ τον γέροντα πλην πολύπειρο στα χρηματιστηριακά και χρηματοπιστωτικά ζητήματα μεγαλοεπενδυτή. Ο Σόρος επενέβη μέσω Wall Street Journal και χαρακτήρισε την κίνηση «τραγικό λάθος», ένα «επικίνδυνο στοίχημα για τους δυτικούς πελάτες αλλά και για την ίδια την ασφάλεια των ΗΠΑ».

Μα, γιατί το άνοιγμα της χρηματοπιστωτικής αγοράς από το Πεκίνο δεν φάνηκε θετικό νέο στον θρυλικό υπέρμαχο της παγκοσμιοποίησης; Μήπως δεν αποδεικνύει ότι ο καπιταλισμός εμπεδώθηκε και προχωρεί και εκεί;

Ο Σόρος ενοχλήθηκε ακριβώς επειδή θεωρεί τον κινέζο πρόεδρο τον πιο επικίνδυνο εχθρό των δυτικών κοινωνιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!