Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Ο Σορεντίνο παίζει με αγαλματάκια του πάπα και της βασίλισσας Ελισάβετ
[Protagon]: Ο Σορεντίνο παίζει με αγαλματάκια του πάπα και της βασίλισσας Ελισάβετ

[Protagon]: Ο Σορεντίνο παίζει με αγαλματάκια του πάπα και της βασίλισσας Ελισάβετ

Μία ανθολογία ταινιών μικρού μήκους προβάλλει το Netflix από τις 30 Ιουνίου με γενικό τίτλο Homemade. Θέμα τους είναι το κορονοϊκό κλείδωμα του κόσμου στα σπίτια, και συμμετέχουν 17 κινηματογραφιστές με μίνι φιλμ.

Το Homemade συναρθρώθηκε από κομμάτια (κομματάκια, καλύτερα) που υπογράφουν διάσημοι σκηνοθέτες από όλον τον κόσμο. Ως κοινοί θνητοί και αυτοί, είχαν περιοριστεί κατ’ οίκον λόγω της πανδημικής έξαρσης και σκαρφίστηκαν ιστοριούλες που υποτίθεται αντιπροσωπεύουν τι σήμαινε για τον κόσμο το lockdown και η καραντίνα.

Κάποιοι από αυτούς τους κινηματογραφιστές απέδωσαν το βίωμα της κλεισούρας με πλάνα τραβηγμένα από τα προσωπικά τους smartphones. Τα έξυπνα τηλέφωνα ανταποκρίθηκαν στην αναλόγως έξυπνη έμπνευση των δημιουργών του σύγχρονου σινεμά και κατάφεραν να δείξουν στο κοινό τούς τοίχους των δωματίων.

Κλεισμένος ήταν στο διαμέρισμά του στη Ρώμη και ο ιταλός σκηνοθέτης Πάολο Σορεντίνο.

Αυτός φαντάστηκε μία «ιστορία αγάπης» ανάμεσα σε δύο αγαλματίδια: του πάπα Φραγκίσκου και της βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ Β’!

Η δική του έμπνευση αφορά τη διχογνωμία των «ηρώων του» ως προς το ζήτημα της «αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς». Ποια τάχα είναι; Η σειρά «The Two Popes» ή η σειρά «The Crown». Ο Guardian παρατηρεί παρενθέτως πλην ευστόχως ότι και οι δύο αυτές σειρές είναι εκπομπές του Netflix.

Η συνδρομητική Repubblica , από τη δική της οπτική, διέκρινε ωστόσο και ένα κριτικό πνεύμα στο φιλμάκι του Σορεντίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!