Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Σοκαριστική έρευνα του ΟΗΕ: Εννέα στους 10 ανθρώπους έχουν προκαταλήψεις σε βάρος των γυναικών
[Protagon]: Σοκαριστική έρευνα του ΟΗΕ: Εννέα στους 10 ανθρώπους έχουν προκαταλήψεις σε βάρος των γυναικών

[Protagon]: Σοκαριστική έρευνα του ΟΗΕ: Εννέα στους 10 ανθρώπους έχουν προκαταλήψεις σε βάρος των γυναικών

Ενόψει της Ημέρας της Γυναίκας, την Κυριακή 8 Μαρτίου, δόθηκε στη δημοσιότητα ο «Δείκτης κοινωνικών προτύπων για τα φύλα » (GSNI), που εκπόνησε το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με την οποία το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού ανεξαρτήτως φύλου διακατέχεται από σεξιστικές αντιλήψεις και προκαταλήψεις σε βάρος των γυναικών.

Ο «Δείκτης κοινωνικών προτύπων για τα φύλα» μετρά το πώς οι κοινωνικές πεποιθήσεις παρεμποδίζουν την ισότητα των φύλων σε τομείς όπως η πολιτική, η εργασία και η εκπαίδευση και εκπονήθηκε με δεδομένα από 75 χώρες, καλύπτοντας πάνω από το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, σχεδόν το 50% των ανδρών δήλωσαν ότι είχαν μεγαλύτερο δικαίωμα σε θέσεις εργασίας από ό,τι οι γυναίκες, ενώ χειρότερο ακόμη είναι το γεγονός ότι σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων θεωρεί αποδεκτό οι άνδρες να χτυπούν τις συντρόφους τους.

Νεαρές ακτιβίστριες σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της σεξουαλικής βίας στο Μαλάουι στις 2 Μαρτίου 2020 (Alice McCool/Thomson Reuters Foundation)

Σύμφωνα με τη μελέτη του ΟΗΕ, δεν υπάρχουν χώρες στον κόσμο με ισότητα των φύλων.

Η Ζιμπάμπουε παρουσίασε το υψηλότερο ποσοστό προκαταλήψεων, με μόνο το 0,27% των ανθρώπων να μην αναφέρει καμία σεξιστική προκατάληψη. Στο άλλο άκρο της κλίμακας βρίσκεται η Ανδόρα όπου το 72% των ανθρώπων δεν ανέφερε καμία προκατάληψη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!