Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Σκέρτσος: Πού βρισκόμαστε με την πανδημία σήμερα
[Protagon]: Σκέρτσος: Πού βρισκόμαστε με την πανδημία σήμερα

[Protagon]: Σκέρτσος: Πού βρισκόμαστε με την πανδημία σήμερα

Σημαντική πτώση παρουσιάζει από τα μέσα Αυγούστου ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα, ενώ παράλληλα έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των τεστ, τονίζει ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος.

Πραγματοποιούνται τέσσερις φορές περισσότερα εργαστηριακά τεστ, εντοπίζονται σχεδόν τα μισά κρούσματα και ταυτόχρονα έχουμε πολύ πιο αντιπροσωπευτική επιδημιολογική εικόνα της κυκλοφορίας του ιού στον γενικό πληθυσμό, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook.

Επισημαίνει ακόμη ότι η έγκαιρη διάγνωση που προσφέρουν τα self tests έχουν ως αποτέλεσμα την απρόσκοπτη λειτουργία της δια ζώσης εκπαίδευσης, «καθώς έχει ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία σε μόλις 5 σχολικά τμήματα σε όλη τη χώρα έως σήμερα σε σύνολο σχεδόν 90.000».

Οπως, δε, τονίζει, χάρη στο εμβόλιο και την αυξημένη επιτήρηση λόγω των πολλών τεστ «έχουμε περάσει πλέον σε μια φάση σημαντικής εξομάλυνσης των επιπτώσεων της πανδημίας».

Η ανάρτηση του Ακη Σκέρτσου:

Από τις 15/8 έως την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε μια πτώση της τάξης του 43% στα κρούσματα COVID-19 στην επικράτεια. Από περίπου 22.200 την εβδομάδα μειώθηκαν σε 12.800 κρούσματα.

Ταυτόχρονα τα εργαστηριακά τεστ που πραγματοποιούνται στην επικράτεια τετραπλασιάστηκαν από περίπου 400.000 σε 1,6 εκατομμύρια την εβδομάδα, λόγω της υποχρέωσης να πραγματοποιούν 1-2 εργαστηριακά τεστ οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα -και το πιο σημαντικό ο δείκτης θετικότητας στην επικράτεια μειώθηκε από 3,5-4% σε 0,93%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!