Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Σκέρτσος: Κι όμως έχουμε πιο αυστηρά μέτρα στην εστίαση σε σύγκριση με την Ευρώπη
[Protagon]: Σκέρτσος: Κι όμως έχουμε πιο αυστηρά μέτρα στην εστίαση σε σύγκριση με την Ευρώπη

[Protagon]: Σκέρτσος: Κι όμως έχουμε πιο αυστηρά μέτρα στην εστίαση σε σύγκριση με την Ευρώπη

Τα μετρά που έχουν ληφθεί στη χωρά μας για την είσοδο σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης είναι πιο αυστηρά απ’ ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Αυτό ήταν ένα από τα επιχειρήματα που επιστράτευσε ο υπουργός Επικρατείας, Ακης Σκέρτσος, προκειμένου να αποκρούσει τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί για την απόφαση της κυβέρνησης να μπαίνουν στους χώρους εστίασης ανεμβολίαστοι ανήλικοι 12-17 ετών με την επίδειξη αρνητικού ραπιντ τεστ (σε αντίθεση με τους ενήλικες που υποχρεούνται να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης).

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυτό ισχύει και για τους πολίτες άνω των 18 και σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν να φέρει ισορροπημένα μετρά που σέβονται τα ανθρωπινά δικαιώματα και παράλληλα προστατεύουν τη δημόσια υγεία. Το ότι υπό αυτόν τον τρόπο δεν παρακινούνται έτσι οι ανήλικοι να εμβολιαστούν, τομέα όπου αποδεδειγμένα η χώρα μας πάσχει, το απέφυγε ο υπουργός.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει μια άλλη αντίφαση ότι στο εστιατόριο οι ενήλικοι πελάτες είναι υποχρεωτικό να είναι εμβολιασμένοι κάτι που δεν ισχύει για το προσωπικό, είπε ότι στους χώρους εργασίας δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ένα αυταρχικό πρωτόκολλο υγείας που θα οδηγήσει σε απολύσεις.

Εξήγησε ότι η κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει τους κανόνες κοινωνικής ειρήνης και ευταξίας και συμπλήρωσε πως όσοι βρίσκονται είτε στα Δεξιά είτε στα Αριστερά και θέλουν να δουν την κυβέρνηση να μαλώνει με κοινωνικές ομάδες, δεν θα το δουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!