Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Συζητήθηκε στον Αρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης για την αποφυλάκιση Κορκονέα
[Protagon]: Συζητήθηκε στον Αρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης για την αποφυλάκιση Κορκονέα

[Protagon]: Συζητήθηκε στον Αρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης για την αποφυλάκιση Κορκονέα

To ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρειου Πάγου συζήτησε την Τρίτη την αναίρεση που άσκησε πέρυσι ο εισαγγελέας του ΑΠ κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με την οποία αναγνωρίστηκε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Η εισαγγελέας του ΣΤ’ Τμήματος πρότεινε να γίνει δεκτή η αναίρεση και ο Κορκονέας να ξαναδικαστεί ως προς το σκέλος της απόφασης που αφορά την αναγνώριση του ελαφρυντικού.

Στην αίτηση αναίρεσης τονίζεται ότι το Εφετείο δεν έλαβε υπόψη του «περιστατικά που υποδηλώνουν ερριζωμένη θρασύτητα και έλλειψη σεβασμού σε έννομα αγαθά και δικαιώματα της τιμής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των τρίτων», τα οποία συνέβησαν πριν από τη δολοφονία τον Δεκέμβριο του 2008.

Υπενθυμίζεται ότι το Εφετείο αναγνώρισε στον Κορκονέα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και έτσι «έσπασαν» τα ισόβια που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα. Επειτα από αυτή την απόφαση ο Κορκονέας αποφυλάκιστηκε έχοντας εκτίσει κάθειρξη 13 ετών.

Ο συνήγορος του ειδικού φρουρού, όπως ανέφερε το ert.gr , υπέβαλε ένσταση, σύμφωνα με την οποία οι συνήγοροι των συγγενών του Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν είχαν δικονομικό δικαίωμα να παρασταθούν και να αγορεύσουν, καθώς η αναίρεση αφορά μόνο το σκέλος της καταδικαστικής απόφασης για το ελαφρυντικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!