Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: ΣΥΡΙΖΑ: Επιστροφή στη χαμένη συλλογικότητα ζητεί ο Τσακαλώτος
[Protagon]: ΣΥΡΙΖΑ: Επιστροφή στη χαμένη συλλογικότητα ζητεί ο Τσακαλώτος

[Protagon]: ΣΥΡΙΖΑ: Επιστροφή στη χαμένη συλλογικότητα ζητεί ο Τσακαλώτος

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σπανίως εκφράζεται δημοσίως για θέματα που αφορούν σε εσωτερικές υποθέσεις του κόμματος και όταν το κάνει, έχει… τον λόγο του. Δεν βαράει στο βρόντο, ο επικεφαλής της εσωκομματικής τάσης 53+. Κυρίαρχο ζήτημα για τον ίδιο, στην παρούσα φάση είναι η διαδικασία λήψης αποφάσεων στον μικρόκοσμο της κομματικής νομενκλατούρας της Κουμουνδούρου. Διότι για αλλού ξεκίνησε το καράβι κι αλλού έφτασε, υπενθυμίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αν ερμηνεύουμε σωστά τους υπαινιγμούς του στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα TVXS .

Αυτή τη φορά το «μενού» των (εντυπωσιακών, συνήθως) παρομοιώσεων του Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν περιλαμβάνει ούτε σαρανταποδαρούσες με κάκωση μηνίσκου ούτε σταρ της μεγάλης οθόνης όπως η Σκάρλετ Τζοχάνσον, αλλά ένα κουαρτέτο εγχόρδων (του βρετανού συγγραφέα Αλαν Μπένετ) που πολύ θα ήθελε ο ίδιος να θυμίζει σε λειτουργικότητα, ισότητα και ακρίβεια την Αριστερά. «Μακάρι στο μέλλον η Αριστερά, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, να μπορέσει όλο και περισσότερο να λειτουργεί ως το κουαρτέτο του Bennett. Αυτό, εξάλλου, ήταν και το αρχικό πρόταγμα του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει κλείνοντας, με τον υπαινιγμό για συγκεντρωτισμό γύρω από την ηγετική ομάδα να είναι περισσότερο από σαφής…

Αναλυτικά, το άρθρο του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

«Τελευταία ημέρα της προγραμματικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δεν ήταν εύκολο εγχείρημα σε καιρούς πανδημίας. Παρ’ όλα τα προβλήματα, και ιδιαίτερα το γεγονός ότι η διαδικτυακή διαδικασία περιόρισε αρκετά διαδραστικές παρεμβάσεις, ιδιαίτερα την τελευταία μέρα, βγήκαν καλά κείμενα, και όσον αφορά στο προγραμματικό και στην πολιτική απόφαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!