Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Συρίγος: Οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν κανονικά στρατιωτικές ασκήσεις 7 μίλια έξω από την Ανδρο
[Protagon]: Συρίγος: Οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν κανονικά στρατιωτικές ασκήσεις 7 μίλια έξω από την Ανδρο

[Protagon]: Συρίγος: Οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν κανονικά στρατιωτικές ασκήσεις 7 μίλια έξω από την Ανδρο

Χρειάστηκε μία δήλωση από τον βουλευτή Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελο Συρίγο, το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για να ειπωθεί το προφανές –και σκοπίμως αποκρυβέν από εθνικιστικούς κύκλους, πάσης φύσεως τηλεοπτικούς σχολιαστές και εσχάτως την αξιωματική αντιπολίτευση: ότι η θαλάσσια περιοχή σε απόσταση πέραν των 6 ναυτικών μιλίων από τις ελληνικές ακτές στο Αιγαίο (όσο δηλαδή εκτείνονται επισήμως τα εθνικά χωρικά ύδατα) αποτελεί ανοικτή θάλασσα. Βάσει των κανόνων του διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών που έχει υπογράψει η χώρα μας (και όχι όπως αυτά ερμηνεύονται κατά το δοκούν σύμφωνα με την εκάστοτε συγκυρία με όρους περί «δυνητικών» χωρικών υδάτων και άλλα τέτοια ευφυολογήματα).

Τι είπε ο Αγγελος Συρίγος; Οτι οι Τούρκοι μπορούν χωρίς κανένα πρόβλημα να εκτελούν στρατιωτικές (ναυτικές) ασκήσεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα 7 ΝΜ ανοικτά της Ανδρου ή της Σαντορίνης (σ.σ. κάτι άλλωστε που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια ειδικά στην περιοχή βόρεια – βορειανατολικά της Ανδρου ή ανατολικά της Σκύρου). Γιατί σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο πρόκειται για ανοικτή θάλασσα και το πολεμικό ναυτικό της γείτονος έχει δικαίωμα να κάνει ασκήσεις εκδίδοντας πρώτα τη σχετική εξαγγελία.

Πριν αρχίσουν να ξεπηδούν τίτλοι τύπου «Βόμβα Συρίγου για το Αιγαίο», «Ομολογία Συρίγου» κτλ, πρέπει να υπογραμμιστεί ότι όσα είπε στους «Αταίριαστους» ο καθηγητής δεν αποτελούν παρά την απάντηση στα γνωστά (σε τίτλους μέσων ενημέρωσης και αναρτήσεις στα social media) «Οι Τούρκοι έφθασαν στην Ανδρο», «στην Τζια», «στο Σούνιο» κοκ, που χρησιμοποιούνται για να πληγεί όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και το αξιόμαχο και η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!