Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Τι συνέβη στην υποδειγματική Ταϊβάν και γέμισε ξαφνικά κρούσματα;
[Protagon]: Τι συνέβη στην υποδειγματική Ταϊβάν και γέμισε ξαφνικά κρούσματα;

[Protagon]: Τι συνέβη στην υποδειγματική Ταϊβάν και γέμισε ξαφνικά κρούσματα;

Λιγότερα από 1.000 κρούσματα, εκ των οποίων περίπου το 90% εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο, μηδενικές διαρροές από την καραντίνα, 253 ημέρες χωρίς νέα περιστατικά και μόλις 12 νεκροί.

Η επιτυχία της Ταϊβάν των 24 εκατ. κατοίκων στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού το 2020 είναι πανθομολογούμενη όπως δείχνουν τα στατιστικά. Το 2021 ξεκίνησε εξίσου καλά και όλα έδειχναν ότι η χώρα είχε σχεδόν επιστρέψει στην κανονικότητα χωρίς ίχνος Covid.

Αλλά ο κορονοϊος δεν είχε πει ακόμη ακόμη την τελευταία του λέξη.

Την Παρασκευή οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν 29 κρούσματα. Το Σάββατο εντοπίστηκαν 180. Την Κυριακή 206 και τη Δευτέρα 333, τα περισσότερα στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου και η πρωτεύουσα Ταϊπέι. Τα διαγνωστικά κέντρα αναφέρουν μάλιστα θετικότητα που φτάνει στο εξαιρετικά υψηλό 10%.

Προφανώς κάτι δεν πήγε καλά και μέσα σε μόλις τέσσερις μέρες, η χώρα εντόπισε εκατοντάδες κρούσματα.

Το νέο ξέσπασμα της νόσου, όπως ανέφερε ο Guardian , άρχισε στα τέλη Απριλίου και συνδέεται με πληρώματα αεροσκαφών του κρατικού αερομεταφορέα, της China Airlines, σε ένα ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο του Ταογιουάν. Εκεί φιλοξενούνταν πληρώματα αεροσκαφών σε καραντίνα, αλλά και ομάδα ταϊβανέζων θιασωτών των πτήσεων.

Οι πρώτες περιπτώσεις καταγράφηκαν στις 20 Απριλίου, ενώ 10 ημέρες αργότερα το συντονιστικό κέντρο για την επιδημία προειδοποίησε για τους κινδύνους μετάδοσης στο προσωπικό στις αερομεταφορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!